Müdürlük Haberleri

Müdürlük Haberleri

Tuzla’da Atık Pil Toplama Şampiyonu Zübeyde Hanım İlkokulu Oldu

z13.11.2017

Tuzla Belediyesi’nin okullarda atık pil toplanmasının önemine dikkat çekmek için düzenlediği yarışmada en çok atık pili Zübeyde Hanım İlkokulu topladı.
Tuzla Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve okullarda öğrencilere farkındalık oluşturan atık pil toplama yarışmasının 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı sonuçları açıklandı. Tuzla Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri Ve İthalatçıları Derneği işbirliğiyle düzenlenen yarışmada Zübeyde Hanım İlkokulu birinci, Mevlana İlkokulu ikinci oldu. Yarışmada ilk 2 dereceye kalan okullara, birer tablet bilgisayar hediye edildi.
Dereceye giren okulları ve öğrencileri tebrik eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Elektronik aletlerdeki kullanımı ile yaşamı kolaylaştıran pillerin yer altı suları ve toprağa karışması, insan için ölüm riski de taşıyabilecek kadar tehlikelidir. Pillerin yaşamı kolaylaştıran işlevinin yaşamı sonlandırabilecek zararını da önlemek, biz kullanıcıların elinde. Hayatımızı kolaylaştıran bir nesnenin yaşam riski taşıyan bir tehlikeye dönüşmemesi için atık pillerimizi kısa sürede ilgili alanlara ulaştırmalıyız. Belediyemizde, kamu kurumlarında, muhtarlıklarda ve okullarda kutular koyarak atık pillerin buralara bırakılmasını istiyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız ve gençlerimizde farkındalık oluşturmak için okullar arası atık pil toplama yarışması düzenliyoruz” dedi.