Kent Konseyi Çalışma Grubu Faaliyetleri

Kent Konseyi Çalışma Grubu Faaliyetleri

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, “İş Dünyasında Kadın, İş’te Kadın” Paneli Düzenledi

z12.03.2018

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında “İş Dünyasında Kadın-İş’te Kadın” konulu panel düzenledi. Uzmanlar, kadınların iş hayatındaki avantaj ve dezavantajları hakkında bilgi verdi.
Tuzla Belediyesi sahil sahnesinde gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak KOSGEB Anadolu Yakası Bölge Müdürü Selim Serkan Ercan, SGK Tuzla Şube Müdürü Gökhan Çıkrıkçı, İŞKUR Tuzla Şube Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Merve Kocaoğlu Akkol, Tuzla Vergi Dairesi Gelir Uzmanı Fatma Oflu konuşmacı olarak katıldı. Kurum yetkilileri, iş dünyasında kadınlara sağlanan avantajlar hakkında bilgi verdi, iş hayatına atılmak isteyen kadınların merak ettiği soruları cevaplandırdı. 

Ortak Akılla Kadınlarımıza Destek Olmak İstiyoruz
Panelin açılış konuşmasını Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Öğüt Şimşek yaptı. Şimşek, “8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun. Her zaman dayanışma, birlik, beraberlik içinde olalım. Ortak akılla kadınlarımıza destek olmak amacıyla bir aradayız, gönüllülük esası ile çalışıyoruz. Bu paneli iş hayatında bulunan, iş hayatına girmek isteyen kadınlarımızı güçlendirmek adına yapıyoruz. Bizlere bu imkanları sağlayan Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ederiz” dedi. 

Akkol, İŞKUR’un Hizmetleri Hakkında Bilgi Verdi
İŞKUR Tuzla Şube Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Merve Kocaoğlu Akkol, “İş verenlerle iş arayanlar arasında köprü görevi görüyoruz. İş ve meslek danışmanlığı, iş başı eğitim, mesleki eğitim, işe yerleştirme hizmetleri vermekteyiz” dedi. Akkol, İŞKUR’a başvurular, iş ve meslek danışmanlığı, iş başı eğitim programı (İEP) ve bu programda uyulması gereken kurallar gibi konularda katılımcıları bilgilendirdi. 

Çıkrıkçı, Kadınları Sosyal Güvenlik Hakları Hakkında Bilgilendirdi
SGK Tuzla Şube Müdürü Gökhan Çıkrıkçı, konuşmasına SGK’nın tanımı ile başladı ve SGK’nın tüm vatandaşlara vermiş olduğu hizmetleri hatırlattı. Çıkrıkçı, özellikle gelir vergisinden muaf kadın sigortalılar, doğum borçlanması, ev kadınlarının sigortalılık işlemlerinin nasıl yapıldığı konusunda merak edilen soruları cevaplandırdı. 

Oflu, Genç Girişimcilerin Yararlandığı “3 Yıl Avantaj”ını Anlattı
Tuzla Vergi Dairesi Gelir Uzmanı Fatma Oflu, vergi kanunlarının herkes için eşit uygulandığını hatırlattı. Genç girişimcilerin yaşayacağı avantajlardan bahseden Oflu, “Vergi, kamu gelirlerini oluşturan en önemli kaynaklardan birisidir. Vergi kanunları herkes için eşit uygulanıyor. Genç girişimcilere sağlanan istisnalar bulunmakta olup genç kadınlarımız 3 yıl avantajlı bir şekilde iş kurabilir. Evde kendi işini yapan kadınlarımıza bir muafiyet var” şeklinde konuştu. 

KOSGEB Kadınlara Ek Destek Sağlıyor
KOSGEB Anadolu Yakası Bölge Müdürü Selim Serkan Ercan, KOSGEB’in tanımı, kurulum amacı ve destekleri konusunda sayısal verileri sunum eşliğinde konuklarla paylaştı. Ercan, “Girişimcilik Destek Programımız, iş kurmak isteyen herkese açık bir program. Başka yerde çalışan, ev hanımı olan yada ilk defa bir iş yeri açmak isteyen kadınlarımız için uygulamalı girişimcilik eğitimi denilen 4 gün, minimum 32 saatlik programa katılmanız gerekiyor. Biz eğitime katılanlara 50.000 TL. geri ödemesiz hibe şeklinde, 100.000 TL geri ödemeli teminat mektubu karşılığında toplam 150.000 TL.’ye kadar destek sağlıyoruz. İş geliştirme merkezinde işinizi kurarsanız eğitim şartı aranmaksızın bu destekten yaralanabilirsiniz. Eğer bize başvuran girişimci kadınsa bölge farkı gözetmeksizin yüzde 20 fazla ek destek veriyoruz” dedi.
Panelistler, sunumlarının ardından kadınların sorularını yanıtladı. Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Öğüt Şimşek, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın teşekkür plaketlerini panelistlere takdim etti.