Kent Konseyi Çalışma Grubu Faaliyetleri

Kent Konseyi Çalışma Grubu Faaliyetleri

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Eskimeyen Sesler Korosu Sahneye Çıktı

z19.03.2018

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kıdemli Vatandaşlar Çalışma Grubu tarafından kurulan Eskimeyen Sesler Korosu, ilk konserini Okan Koleji Ana Okulu’nda verdi. Kuşakları buluşturan konserde, büyüklerimizin performansı ve enerjisi her yaştan dinleyiciyi mest etti.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kıdemli Vatandaşlar Çalışma Grubu, Eskimeyen Sesler Korosu kurdu. Bir süredir Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi’nde eğitim alan koro, ilk sahne deneyimini Okan Koleji Ana Okulu’nda yaşadı. Okan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Yaşlı Bakım Programının davetlisi ve Çocuk Gelişimi bölümünün desteğiyle sahne alan koro, 3 kuşağı bir araya getirdi. Okan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Fuat Nihat Özaydın, Türkiye’de Yaşlılık, Yaşlılık Felsefesi, Ülkenin Kalkınması İçin Aktif Yaşlanma konularını kapsayan sunum yaptı. 

Eskimeyen Sesler, Sahnedeki İlk Şarkılarını Ana Okulu Öğrencileri İle Birlikte Söyledi
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi, Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi, Okan Üniversitesi, Okan Koleji Anaokulu, Kadıköy Sağlık Eğitim Merkezi Vakfı işbirliğiyle hazırlanan konsere Okan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı Bölüm Başkanı Yard. Doç. Dr. Fuat Nihat Özaydın, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, huzur evi sakinleri, çocuklar ve velileri katıldı. Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kıdemli Vatandaşlar Çalışma Grubu Eskimeyen Sesler Korosu, şef udi Bülent Turan yönetiminde Türk Sanat Müziği eserlerini icra ettiler. Okan Koleji Ana Okulu öğrencileri de konserde koroyla birlikte “Hoşgeldiniz” şarkısını söyledi. 

Dr. Şadi Yazıcı Gibi Liderlerle Her Zaman Bir Araya Gelemeyebilirsiniz
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kıdemli Vatandaşlar Çalışma Grubu Başkanı Hasan Mısır, koronun ve konserin birlik ve beraberliği yansıtan bir organizasyon olduğunu söyledi. Mısır, “Bu proje 7’den 70’e birlik ve beraberliğimizin bir fotoğrafıdır. Hayatınızda Dr. Şadi Yazıcı gibi liderlerle her zaman bir araya gelemeyebilirsiniz. Biz Sayın Başkanımızın desteğiyle güzel bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. O’nun hakkını ödeyemeyiz, tüm çalışma arkadaşlarına da teşekkürü borç biliyoruz” dedi. 

Kıdemli Vatandaşlarımız Bizim İçin Çok Değerli
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir de yaptığı konuşmada, “Kent Konseyi bir sivil çalışma grubudur, toplumumuzun her kademesinden yaşlı, çocuk, gençlerimize, hemşehrilerimize daha güzel ve yaşanılabilir Tuzla oluşturabilmek için ortak aklın hakim olduğu, herkese değer verilen bir yapıyız. Kıdemli vatandaşlarımız bizim çok kıymetli. Hepimiz bu yaşlara geleceğiz. Biz büyüklerimize saygımızı ve hürmetimizi gösteriyor, onlara her zaman değer veriyoruz. Bize her konuda desteklerini esirgemeyen Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya bir kez daha teşekkür ediyoruz.” dedi.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kıdemli Vatandaşlar Çalışma Grubu Eskimeyen Sesler Korosu, Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında 20 Mart 2018 Salı günü saat 19.30’da İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde sahne alacak.