Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 07.07.2017 - 79

z28.07.2017

T.C.

TUZLA

BELEDİYE BAŞKANLIĞI



  MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...07.07.2017....

KARAR NO

 ...79....


KARARIN

KONUSU

İçkili Yer Karar ve Krokisinin Güncellenmesi Hk.

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında; Üyelerden- Serhan KURAL - İbrahim Nazmi İŞ – Av.Salih ÇEVİK – Soner BİBER - Derya BACACI – Yakup YILMAZ - İlker GÖKDEMİR – Salih GÜNDOĞDU - İbrahim DENİZ - Turkut OKUR –Mehmet KİNSİZ – Bahrem KURUAĞAÇ - Murat KANT – Önder POLATOĞLU–Naci AYDIN– Gökhan ATABEK – G.Hale Ö.COŞKUN - Yücel TÜRK - Necmettin BULUT- Maksut KARACA – ‘ın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

    HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU RAPORU 

Rapor Tarihi              : 06.07.2017             

Rapor No                     : 2017/37                                                                             

Konu                          : İçkili Yer Karar ve Krokisinin Güncellenmesi

 

         KOMİSYON İNCELEMESİ : 

İlgi : 06/02/2015 tarihli ve 026 sayılı Başkanlığımız Meclis Kararı         

         İlgi tarihli ve sayılı Başkanlığımız Meclis Kararında bulunan içkili yer krokisinin, gelişen şartlara fiziki ve toplumsal gelişmelere bağlı olarak; içkili yer krokisinin güncellenmesine gerek duyulmaktadır.  

         Bu bağlamda; bazı içkili yerler bölgesi olarak tespit edilen yerlerin bugünkü koşullarda içkili yerlere uygun olmadığı, gelişen şartlarla fiziki ve toplumsal olarak değişikliğe uğradığı; içkili yer bölgesinden çıkarılması teklif edilen bölgenin her iki tarafında da askeri yasak bölge olması, eğitim kurumlarının yakın olması, halkın kullanımına açık olan ve öğrencilerin görsel eğitimi, gençlerin değişik spor alanındaki sportif faaliyeti için yoğun olarak kullanılan şelale parkının bulunması ve bu yolun ana arter olarak büyükşehir uhdesinde kalması sebebi ile daha önce ruhsatlandırılmış olan yerlerin müktesep hakları saklı kalmak şartıyla içkili yer bölgesinden çıkartılması; ruhsatlı işyerlerinin yeni işletmeci adına devir işleminin yapılmaması ancak ruhsat sahibinin mirasçılarına intibakı yapılacaktır.  

        Yukarıda belirlenen sebepler de dikkate alınarak hazırlanan yeni içkili bölge krokisinin onaylanmak üzere yazımız ve eklerinin Meclise havalesini olurlarınıza arz ederim. Şeklinde hazırlanan Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün 31.05.2017 tarihli ve 321 sayılı teklifi Komisyonumuzca incelenmiştir. 

         KOMİSYON GÖRÜŞÜ:

         “İçkili Yer Karar ve Krokisinin Güncellenmesi ile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; teklifin Müdürlüğünden geldiği şekliyle kabulü, Komisyonumuzca oyçokluğu ile uygun görülmüştür. Meclisimizin Onayına Arz olunur.  

         HUKUK, TARİFLELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Av.Salih ÇEVİK(Kom.Bşk.), İbrahim DENİZ(Kom.Bşk.V), İlker GÖKDEMİR(Rpr.), Av.Hüseyin İLDAN(Üye), Maksut KARACA(Üye). 

          K A R A R : “İçkili Yer Karar ve Krokisinin Güncellenmesi” ile ilgili Hukuk, Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonunun 06.07.2017 tarihli ve 2017/37 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 4’üncü Toplantı Yılı, Temmuz Ay’ı Toplantılarının 07.07.2017 Cuma günü yapılan 3’üncü Birleşimi, 1’inci Oturumunda oyçokluğu ile kararlaştırılmıştır.

Ahmet ÇABUK

Meclis 1’nci Başkan Vekili

Murat KANT

Divan Katibi

           İlker GÖKDEMİR

Divan Katibi





              G Ö R Ü L D Ü

 

           Dr. Şadi YAZICI

          Belediye Başkanı