Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 06.04.2018 - 076

z02.05.2018

             T.C.

          TUZLA

       BELEDİYE BAŞKANLIĞI                                                                                                        MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...06.04.2018....

KARAR NO

....076...

KARARIN

KONUSU

“Sermaye Artırımı 

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında;Üyelerden, Serhan KURAL-İbrahim Nazmi İŞ-Av.Salih ÇEVİK-Soner BİBER-Derya BACACI-İlker GÖKDEMİR-Yakup YILMAZ-Çiğdem ARSLAN-İbrahim DENİZ-Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI-Nuri ÖZYAVUZ-Turkut OKUR-Salih GÜNDOĞDU-Bahrem KURUAĞAÇ-Mehmet KİNSİZ-Murat KANT-Cengiz GÜLOĞLU-Önder POLATOĞLU - G.Hale Ö.COŞKUN- Naci AYDIN- Mustafa SEVİM -Yücel TÜRK-Maksut KARACA-Necmettin BULUT-Gökhan ATABEK‘ın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

BÜTÇE, KESİN HESAP VE TETKİK KOMİSYONU RAPORU

 

Rapor Tarihi              : 05.04.2018             

Rapor No                      : 2018/11                                                                

Konu                          : Sermaye Artırımı

 

         KOMİSYON İNCELEMESİ :

 

İlgi:  Tuz-Yap İnşaat Yatırım ve Pazarlama A.Ş. 30.03.2018 tarih ve 59 sayılı yazısı.

 

         %99’u Belediyemize ait olan Tuz-Yap İnşaat Yatırım ve Pazarlama A.Ş. ilgi yazısı ile Şirket Sermayesinin 200.000,00 TL (ikiyüzbintürklirası) den 1.500.000,00 TL. (birmilyonbeşyüzbintürklirası)’ya çıkartılması için Yönetim Kurulu Kararı aldığını bildirmiştir. 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127. Maddesi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen Geçici 23. Maddenin uygulanması neticesinde adı geçen Belediyemiz İktisadi Teşekkülünün personel sayısının ve buna müteakiben her türlü maddi sorumluluklarının artacağı da göz önünde bulundurularak, 5393 sayılı Belediye Kanunun 18. Madddesi (i) bendi gereğince, genel kurul kararı alınması, mevcut hisse oranlarının korunması kaydı şartı ile sermaye artırım talebinin ve Belediyemizi Temsil ve İlzam konusunda Belediye Başkanı Dr. Şadi YAZICI’nın yetkilendirilmesi hususlarının uygun görülmesi halinde Belediye Meclisinde görüşülmek üzere yazımızın havale edilmesin tensiplerinize arz ederim. Şeklinde hazırlanan Mali Hizmetler Müdürlüğünün 02.04.2018 tarihli ve 13055 sayılı teklifi komisyonumuzca incelenmiştir.

 

         KOMİSYON GÖRÜŞÜ

         “Sermaye Artırımı” ile ilgili teklif dosyası komisyonumuzca incelenmiş olup, Teklifin, Müdürlüğünden geldiği şekliyle kabulü Komisyonumuzca oyçokluğu ile uygun görülmüştür. Meclisimize arz olunur.

 

         BÜTÇE VE KESİN HESAP VE TETKİK KOMİSYONU: Nuri ÖZYAVUZ(Kom.Bşk.), Bahrem KURUAĞAÇ(Kom.Bşk.Yrdc.), Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI (Rpr.), G.Hale Ö. COŞKUN(Üye), Necmettin BULUT(Üye).

 

         K A R A R : “Sermaye Artırımı” ile ilgili Bütçe ve Kesin Hesap Tetkik Komisyonunun 05.04.2018 tarihli 2018/11 sayılı raporu Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 5’inci Toplantı Yılı, Nisan Ay’ı Toplantılarının 06.04.2018 Cuma günü yapılan 3’üncü Birleşimi, 1’inci Oturumunda oyçokluğu ile kararlaştırılmıştır.

Ahmet ÇABUK

Meclis 2’nci Başkan
Vekili

Murat KANT

Divan Kâtibi

İlker GÖKDEMİR

Divan Kâtibi

 

 

 
 

G Ö R Ü L D Ü

 

Dr. Şadi YAZICI

Belediye Başkanı