Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 06.04.2018 - 078

z02.05.2018

                     T.C.

                   TUZLA

       BELEDİYE BAŞKANLIĞI                                                                 MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...06.04.2018....

KARAR NO

....078...

 

KARARIN

KONUSU

“Bina İçi Fiberoptik Tesisat Projesi 

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında;Üyelerden, Serhan KURAL-İbrahim Nazmi İŞ-Av.Salih ÇEVİK-Soner BİBER-Derya BACACI-İlker GÖKDEMİR-Yakup YILMAZ-Çiğdem ARSLAN-İbrahim DENİZ-Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI-Nuri ÖZYAVUZ-Turkut OKUR-Salih GÜNDOĞDU-Bahrem KURUAĞAÇ-Mehmet KİNSİZ-Murat KANT-Cengiz GÜLOĞLU-Önder POLATOĞLU - G.Hale Ö.COŞKUN- Naci AYDIN- Mustafa SEVİM -Yücel TÜRK-Maksut KARACA-Necmettin BULUT-Gökhan ATABEK‘ın iştiraki ile toplandı

 

Ö N E Rİ  :

   İMAR KOMİSYONU RAPORU

 

Rapor Tarihi              : 05.04.2018             

Rapor No                      : 2018/19                                                                            

Konu                          : Bina İçi Fiberoptik Tesisat Projesi

 

          KOMİSYON İNCELEMESİ:

 

         Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 21 Şubat 2018 tarih ve 30339 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ve 21 Mayıs 2018 tarihinde yürürlüğe girecek olan Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 1.maddesinde; 04.11.1984 tarihli ve 18565 sayılı Resmi Gazete’de; Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliğinin 69. Maddesinin 2. Fıkrasına atıfta bulunarak söz konusu maddenin; “Bina içi elektronik haberleşme tesislerinin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hazırlanan ve yayımlanan güncel Bina İçi Elektronik Haberleşme Tesisatı Teknik Şartnamesine uygun olması zorunludur.şeklinde değiştirildiği yayımlanmıştır.

         Söz konusu yönetmelik değişikliği ile yapı ruhsatı eki olan elektrik projelerinde fiberoptik altyapısıyla ilgili herhangi bir zorunluluk bulunmamaktayken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 21 Şubat 2018 tarih ve 30339 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile fiberoptik altyapı tesisi kullanımı tüm fonksiyonlar için zorunlu hale getirilmesine ilişkin Meclis Kararı alınması gerekmektedir.

Bu bağlamda müdürlüğümüze yapılacak yapı ruhsatı eki olan Elektrik Projelerinin Zayıf Akım bölümünde fiberoptik altyapı kullanımının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Teknik Düzenlemeler Dairesi Başkanlığı tarafından yayınlanan Bina İçi Elektronik Haberleşme Tesisat Teknik Şartnameye uygun olarak hazırlanabilmesi için gereğinin yapılması hususunda Meclis’e havalesini tensiplerinize arz ederim. Şeklinde hazırlanan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 05.03.2018 tarihli ve 9065 sayılı teklifi komisyonumuzca incelenmiştir.

      

         KOMİSYON GÖRÜŞÜ:

 

         “Bina İçi Fiberoptik Tesisat Projesi teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; Teklifin Müdürlüğünden geldiği şekliyle kabulü Komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmüştür.

         Meclisimizin Onayına Arz olunur.

 

          İMAR KOMİSYONU: İbrahim DENİZ(Kom.Bşk.), İlker GÖKDEMİR(Kom.Bşk.Yrdc), İ.Nazmi İŞ (Rpr.), Mustafa SEVİM(Üye), Cengiz SUNAR(Üye).

 

         K A R A R : “Bina İçi Fiberoptik Tesisat Projesi” ile ilgili İmar Komisyonunun 05.04.2018 tarihli ve 2018/19 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 5’inci Toplantı Yılı, Nisan Ay’ı Toplantılarının 06.04.2018 Cuma günü yapılan 3’üncü Birleşimi, 1’inci Oturumunda oybirliği ile kararlaştırılmıştır.

Ahmet ÇABUK

Meclis 2’nci Başkan
Vekili

Murat KANT

Divan Kâtibi

İlker GÖKDEMİR

Divan Kâtibi

 

 

 
 

G Ö R Ü L D Ü

 

Dr. Şadi YAZICI

Belediye Başkanı