Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 08.06.2018 - 106

z28.06.2018

                  T.C.

                TUZLA

       BELEDİYE BAŞKANLIĞI                                                  MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...08.06.2018....

KARAR NO

....106...

KARARIN

KONUSU

Protokol Yetkisi 

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında;Üyelerden,            Serhan KURAL-İbrahim Nazmi İŞ-Derya BACACI-İlker GÖKDEMİR-Av.Salih ÇEVİK-Soner BİBER-Çiğdem ARSLAN-Bahrem KURUAĞAÇ-İbrahim DENİZ-Salih GÜNDOĞDU-Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI-Nuri ÖZYAVUZ-Turkut OKUR-Mehmet KİNSİZ-Murat KANT-Şuayip AKMAN-Önder POLATOĞLU –Naci AYDIN-Mustafa SEVİM –G. Hale Ö. COŞKUN – Yücel TÜRK-Maksut KARACA-Necmettin BULUT‘ın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

      HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU RAPORU

 

Rapor Tarihi              : 05.06.2018             

Rapor No                      : 2018/51                                                                

Konu                          : Protokol Yetkisi

 

        KOMİSYON İNCELEMESİ : 

        5393 Sayılı Belediye Kanununun 75. maddesinde “Belediye, belediye meclisinin kararı üzerine yapacağı anlaşmaya uygun olarak görev ve sorumluluk alanlarına giren konularda; a) fıkrası … Mahallî idareler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait yapım, bakım, onarım ve taşıma işlerini bedelli veya bedelsiz üstlenebilir veya bu kuruluşlar ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirebilir ve bu amaçla gerekli kaynak aktarımında bulunabilir. Bu takdirde iş, işin yapımını üstlenen kuruluşun tâbi olduğu mevzuat hükümlerine göre sonuçlandırılır” denilmektedir. Buna istinaden, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi YAZICI’ya Belediyemiz ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında kentsel dönüşüm süreçlerini gerçekleştirmeye yönelik ortak hizmet protokolü yapma yetkisi verilmek üzere yazımızın Belediye Meclisine havalesini tensiplerinize arz ederim. Şeklinde hazırlanan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünün 31.05.2018 tarihli ve 21632 sayılı teklifi incelenmiştir.

        KOMİSYON GÖRÜŞÜ:  

       “Protokol Yetkisiile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; Teklif Müdürlüğünden geldiği şekliyle Komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmüştür.

       Meclisimizin onayına arz olunur.

       K A R A R : “Protokol Yetkisiile ilgili Hukuk, Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonunun 05.06.2018 tarihli ve 2018/51 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 5’inci Toplantı Yılı, Haziran Ay’ı Toplantılarının 08.06.2018 Cuma günü yapılan 2’nci Birleşimi, 1’inci Oturumunda oybirliği ile kararlaştırılmıştır.

Ahmet ÇABUK

Meclis 1’nci Başkan
Vekili

Murat KANT

Divan Kâtibi

İlker GÖKDEMİR

Divan Kâtibi

 

 

 
 


G Ö R Ü L D Ü
 

Dr. Şadi YAZICI
Belediye Başkanı