Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 08.06.2018 - 111

z28.06.2018

             T.C.

          TUZLA

       BELEDİYE BAŞKANLIĞI                                                                                                        MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...08.06.2018....

KARAR NO

....111...

KARARIN

KONUSU

“Pazar Yeri 

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet ÇABUK’un Başkanlığında;Üyelerden,            Serhan KURAL-İbrahim Nazmi İŞ-Derya BACACI-İlker GÖKDEMİR-Av.Salih ÇEVİK-Soner BİBER-Çiğdem ARSLAN-Bahrem KURUAĞAÇ-İbrahim DENİZ-Salih GÜNDOĞDU-Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI-Nuri ÖZYAVUZ-Turkut OKUR-Mehmet KİNSİZ-Murat KANT-Şuayip AKMAN-Önder POLATOĞLU –Naci AYDIN-Mustafa SEVİM –G. Hale Ö. COŞKUN – Yücel TÜRK-Maksut KARACA-Necmettin BULUT‘ın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

      HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU RAPORU

 

Rapor Tarihi              : 06.06.2018             

Rapor No                    : 2018/56                                                                

Konu                          : Pazar Yeri

 

           KOMİSYON İNCELEMESİ :

İlgi:    a) 04/01/2012 tarihli ve 017 sayılı Meclis Kararı,

           b) 2012/28351sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik,

           c) 03/06/2013 tarih ve 1120(31984) sayılı Pazar Yeri Kuruluş Komisyon Raporu,

           d) 13/02/2018 tarihli ve 91 sayılı Encümen Kararı,

           e) 01/03/2018 tarih ve 8773(111857668) sayılı Pazar Yeri Kuruluş Komisyon Raporu.

            İlgi (a) sayılı Meclis Kararı ile İlçemiz Aydıntepe Mahallesi, Yeşildere Caddesi, Berkant Sokak, Girne Sokak, Evren Sokak ve Bağdat Caddesi üzerinde Çarşamba günleri semt pazarı kurulmaktadır.

            Bahse konu pazar yeri, ilgi (b) sayılı Yönetmelik gereği Pazar Yeri Kuruluş Komisyonunca incelenmiş olup pazar yerinin trafiği olumsuz yönde etkilediği ve Yönetmeliğin 5. ve 6. maddelerinde belirtilen şartları sağlamadığı ilgi (c) sayılı komisyon raporu ile belirlenmiştir.

            Aydıntepe Mahallesinde son yıllarda artan nüfus ve trafik yoğunluğu nedeniyle pazar yerinin çevreye, altyapıya ve trafiğe olumsuz etkilerinin azaltılması konusunda ilgi (d) sayılı Encümen Kararı ile iyileştirme çalışması planlanmıştır. Söz konusu pazar yerinde Pazar Yeri Kuruluş Komisyonu tarafından tekrar inceleme yapılmış ve yeni düzenlemenin pazar yerinin trafiğe, çevreye ve altyapıya olan olumsuz etkilerini azaltacağı kanaatine varılmıştır. Konuya ilişkin ilgi (e) sayılı rapor tanzim edilmiştir.          

            İlgi (d) sayılı Encümen Kararı ve ilgi (e) sayılı komisyon raporu doğrultusunda 04/04/2018 tarihi itibari ile bahse konu pazar yerinde; Yeşildere Caddesinin, 100. Yıl Caddesi ile Dr. Sadık Ahmet Caddesi arasında kalan kısmı, Bağdat Caddesi ve Evren Sokak boşaltılarak yine Yeşildere Caddesinin, 100. Yıl Caddesi ile Sevim Sokak arasında kalan boş kısımlarına ve Berkant Sokağın boş kısımlarına tecrübe amaçlı yerleştirilmiş olup yapılan kontrollerde, çalışmanın olumlu sonuç verdiği gözlenmiştir.

            Bu nedenle ilgi (a) sayılı Meclis Kararı ile pazar yeri olarak kullanılan Yeşildere Caddesinin 100. Yıl Caddesi ile Dr. Sadık Ahmet Caddesi arasında kalan kısmı, Bağdat Caddesi ve Evren Sokağın pazar yeri olarak kullanımının iptal edilerek Yeşildere Caddesinin, 100. Yıl Caddesi ile Sevim Sokak arasında kalan kısmının, Girne Sokak ve Berkant Sokağın pazar yeri olarak kullanımının devam etmesi hususunun makamınızca da uygun görülmesi halinde dosyamızın Belediye Meclisine havalesini arz ederim. Şeklinde hazırlanan Zabıta Müdürlüğünün 26.04.2018 tarihli ve 16674 sayılı teklifi incelenmiştir.

        

            KOMİSYON GÖRÜŞÜ:  

            “Pazar Yeriile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; Teklif Müdürlüğünden geldiği şekliyle Komisyonumuzca oyçokluğu ile uygun görülmüştür. Meclisimizin onayına arz olunur.

           HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Av.Salih ÇEVİK (Kom.Bşk.), Kasım DURMAZ (Kom.Bşk.Yrdc.), Çiğdem ARSLAN (Rpr.), Av.Hüseyin İLDAN(Üye), Maksut KARACA(Üye).

           

           K A R A R : Pazar Yeri” ile ilgili Hukuk, Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonunun 06.06.2018 tarihli ve 2018/56 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 6’ncı Seçim Dönemi, 5’inci Toplantı Yılı, Haziran Ay’ı Toplantılarının 08.06.2018 Cuma günü yapılan 2’nci Birleşimi, 1’inci Oturumunda oyçokluğu ile kararlaştırılmıştır.

Ahmet ÇABUK

Meclis 1’nci Başkan
Vekili

Murat KANT

Divan Kâtibi

İlker GÖKDEMİR

Divan Kâtibi

 

 

 
 


G Ö R Ü L D Ü
 

Dr. Şadi YAZICI
Belediye Başkanı