Güncel

Güncel

Engelsizliğin Resmi, Yaşama Sevincinin Şarkısı

z03.12.2014

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ‘özel çocuklarımıza’ yalnız olmadıklarını söylemek, toplumsal bağımızı kuvvetlendirmek için bir aradaydık...
Tuzla’nın ‘özel çocukları’, “Engellerimiz Engel Değil” diyerek seslerini duyurmak için sahnedeydiler. Resim, müzik, tiyatro ve halk oyunları alanlarındaki performansları sergileyen özel çocukların ışığı, sahnede Yeşilçam’ın unutulmaz yıldızları ile birlikte parladı...

47 Özel Çocuğa, Gönüllü Özel Eğitim
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu’nun gönüllü çabaları ile 1 yıldır ücretsiz eğitim alan ‘özel çocuklar’, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde ‘Engellerimiz Engel Değil’ gösterisi ile sahneye çıktılar. Tuzla’nın Özel Çocukları, gönüllü eğitimcileri eşliğinde resim, müzik, tiyatro ve halk dansları alanlarındaki performanslarını sergilediler. 
47 engelli çocuğun gösteri heyecanını yaşadığı etkinlikte önce Özel Çocuklar Ritim Grubu sahneye çıktı. İzleyicilerin de eşlik ettiği şarkıları seslendiren müzik grubunu, ‘Ali’nin Rüyası’ adlı oyunu sergileyen Tiyatro Grubu izledi. Periler, kraliçe, sihirbaz, Süpermen ve 5 iyi arkadaşın yer aldığı oyun büyük alkış aldı. Tiyatro oyununu izleyen dans gösterisi hareketliydi. Folklor grubunun tüm salonu heyecanlandıran Harmandalı’sı ile gösteri tamamlandı.
Özel çocuklar, kendilerini destekleyen özel isimler için çiçekler hazırlamışlardı. Yeşilçam’ın unutulmaz yıldızlarından Eşref Kolçak, kendisine, elleriyle hazırladığı teşekkür çiçeğini sunan Rabia Güler’e; “Asıl ben size teşekkür ederim. Bizler rol yapıyoruz hayatta, sizler ise rol yapmadan gerçekleri yaşıyorsunuz” diyerek sevgisini ifade etti.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da hem çocukların çabasının, hem de gönüllü eğitmenlerin emeğinin büyüklüğüne vurgu yaparak; “gönüllerimiz engelsiz olsun” temennisini dile getirdi.
Tuzla Belediyesi’nin ‘engelli çocuklarımızla engelleri aşmaya devam ediyoruz’ sloganı ile Tuzla Gönül Elleri Çarşısı’nda sürdürdüğü proje çerçevesinde bu yıl boyunca resim kursunda 16 çocuk, tiyatro kursunda 12, halk oyunları kursunda 10, müzik kursunda ise 9 çocuk özel eğitim aldı. Eğitimler ve kurs grupları, çocukların yaş grubu, ilgi alanları ve yetenekleri göz önüne alınarak düzenlendi. Haftanın belirli gün ve saatlerinde evlerinden aileleri ile birlikte servisle alınan çocuklar Gönül Elleri Çarşısı’nda aldıkları eğitimin ardından yine evlerine bırakıldılar.

Çocukların Işığı Yeşilçam Yıldızları İle Parladı
Sunuculuğunu Süheyl - Behzat Uygur kardeşlerin üstlendiği 4. Geleneksel ‘Engellerimiz Engel Değil Gösterisi’nde eserleri sergilenen ve sahnede yer alan ‘özel çocukların’ ışığı, Yeşilçam filmlerine hayat veren yıldızlar ile birlikte parladı. Eşref Kolçak, Nuri Alço, Salih Güney ve Bahar Öztan, Tuzla’nın özel çocuklarına destek vermek için gösteride yer aldılar.