Güncel

Güncel

ESHA Projesi Tuzla'da

z04.12.2014

Engellilerin Sosyal Hayata Adaptasyonu ya da Toplumun Engellilere Adaptasyonu Projesi (ESHA), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Tuzla Belediyesi’nin ev sahipliğinde Tuzla’da uygulanmaya başladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü, Tuzla Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen projenin ilk sunumu Tuzla Halil Türkkan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirildi. ESHA Projesinin Tuzla’daki ilk sunumuna İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Dr. Nurullah Yücel,Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü İlhan Çöpoğlu, Tuzla Halil Türkkan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Tuncel, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
ESHA sunum ekibi, teatral sunumda öğrencilere engellilik bilincini kazandırmayı ve engellilerin genç nesil tarafından daha iyi anlaşılmasını amaçladı. Sunumda “Engellilik nedir?”, “Engelliği oluşturan sebepler nelerdir?” soruları işlenerek toplumun engelliye, engellinin topluma bakışı işlendi. Sunumu izleyenlere engellilik ile ilgili temel bilgiler karşılıklı diyalogla aktarıldı, sosyal hayatın içinde bir engelli ile karşılaşıldığında ona nasıl yardımcı olunabileceği sahnede yapılan örneklerle aktarıldı.
ESHA projesindeki sunumda engelliliğin bir eksiklik değil farklılık olduğu vurgulandı.