Güncel

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Ödül Töreni İle Sona Erdi

z29.04.2015

Tuzla’da 1 hafta süren Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri, çeşitli yarışmalara katılan öğrencilerin ödüllendirilmesiyle sona erdi.
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tuzla Belediyesi, Tuzla Kaymakamlığı işbirliğiyle düzenlenen Kutlu Doğum Haftası’nın final programı Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Müftüsü Aşır Durgun, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk ve Dr. Turgut Özcan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlu Doğum Haftası final programı Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program, Peygamberimize İtaat konulu ayet ve hadis orotoryo, Yunus Emre İHL. İlahi Korosu, kısa film gösterimi, kum sanatı ile devam etti, Veda Hutbesi ile sona erdi.

Öğrencilerimiz 48 Bin Hadis Ezberlediler
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, gecede yaptığı konuşmada öğrencilerin yarışmalar kapsamında 48 Bin Hadis ezberlediğini söyledi. Alireisoğlu, “Öğrencilerimiz ilçemizde toplam 48 bin hadisi şerifi ezberlediler ve gönüllerine nakşettiler” dedi.

Bu Yarışmalara Desteğimize Devam Edeceğiz
Tuzla’da 48 bin hadis ezberlenmesinin önemine değinen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bu yarışmalara desteklerini sürdüreceklerini söyledi. Eğitime her alanda destek verdiklerini hatırlatan Başkan Yazıcı, “Bu işin özellikle de tahsilini yapan İmam Hatip öğrencilerinin değil de bütün herkesin yüreğinde olması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle de bizler gayret edeceğiz. Biz yine bilimde, sanatta, sporda, her konuda iyi noktaya gelmiş bütün yarışmalarda birinci olanlara yine destek vereceğiz ama hadis ve ayet ezberleyen gençlerimize, bu konuda gayret edenlere de yine aynı şekilde desteklerimizi vereceğiz” dedi.
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da yaptığı konuşmada yarışmaya katılan tüm öğrencileri, organizasyona emek veren kişi ve kurumları tebrik etti.

Kutlu Doğum Haftası Yarışmaları Ödül Töreni
Kutlu Doğum Haftası’nda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ilçe protokolü tarafından ödüllendirildi. Yarışmaların sonuçlar şu şekilde oluştu:

Kısa Film Kategorisi
1. Tuzla İMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden Kübra Yatcı ve Şeydanur Uğur’un hazırladığı “Zamanın Değeri” filmi
2. Tuzla Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden “Zan” isimli film
3. Tuzla Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi’nden Zeynep Çakar’ın hazırladığı ‘’Karanlığın Sonu’’ isimli film

Karikatür Kategorisi
1. Tuzla Anadolu Lisesi’nden Berr Turan
2. Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi’nden Senanur Pehlivan
3. Tuzla Anadolu Lisesi’nden Melikenur Üçsoy

Siyer Bilgi Yarışması Kategorisi
1. Halil Türkkan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Betül Boztaş, İsra Arslan, Melike Ordukaya