Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi, Farkındalık Yürüyüşü Düzenledi

z23.11.2018

Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi kursiyer anneleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele Günü’ne dikkat çekmek için yürüyüş düzenledi.
Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi kursiyer anneleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar Arası Mücadele Günü nedeniyle Tuzla Belediyesi Aydınlı Semt Konağı önünden başlayarak yürüyüş düzenledi. Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Derya Bacacı,  Tuzla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Selami Gülırmak ve kursiyer anneleri, yürüyüşte pankart ve el dövizleriyle uluslararası mücadeleye destek verdi. Yürüyüşün ardından kurulan stantta kadınlar mor renkli el baskısı yaparak günün anısına iz bıraktı, duygularını deftere yazdı.
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Derya Bacacı, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada kadınların toplumdaki yeri ve önemini vurguladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya kadınlara yönelik hizmetleri nedeniyle teşekkür eden Bacacı, “Ağaç yaşken eğilir. Biz kendimizi geliştireceğiz. Hem toplumda ayakları üzerinde duran kadınlar olacak hem de evlatlarımızı çok güzel bir şekilde yetiştirerek topluma huzurlu, mutlu bireyler olarak geri dönüşlerini sağlayacağız. Anne olarak bize düşen çok büyük görevler var. Kadına şiddete hayır diyoruz. Kadın yoksa toplumun yarısı da yok demektir. Kadın mutluysa evlat da, aile de, toplum da mutludur. Mutlu olmak için el ele vererek kendine yeten, toplumu eğiten bireyler olmalıyız” dedi.