Başkan Yazıcı: Tuzla Belediyesi Kent Konseyi’nde Güzel İşleri Birlikte Başardık

z01.02.2019

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi’ne ilçede yapılan hizmetlere gönüllü katkısından dolayı teşekkür ederek “Kent Konseyi’nde birlikte güzel işler başardık” dedi.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Genişletilmiş Olağan Yürütme Kurulu toplantısı, Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi meclis ve çalışma gruplarının yöneticileri ve konsey üyesi gönüllüler katıldı.

Başkan Yazıcı, Kent Konseyi’ne Her Zaman Destek Veriyor
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir toplantının açılış konuşmasında ortak akılla hareket etmenin önemine vurgu yaparak, desteklerinden dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti. Özdemir, “Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı beyefendinin bize vermiş olduğu destekle her projeyi gerçekten güzel bir şekilde yapıyoruz. Ne zaman bir ihtiyacımız olsa, ne zaman bir proje sunsak her zaman bize destek veriyor. Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşları gönüllülük esasına dayanır. Sayın Belediye Başkanımız 2009 yılında Belediye Başkanı seçildiğinde “Ben Tuzla’da ortak akla önem vereceğim, insanların fikirlerine değer vereceğim” demişti. Ben bu süreçte bunu gördüm. Tuzla’da yaşayan insanların fikirleri ve bunları dinleyerek gerçekleştirmek çok daha önemli. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kent Konseyi’nde Birlikte Güzel İşler Başardık
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sevginin “Eğer, Çünkü ve Rağmen” türü olarak 3’e ayrıldığını vurgulayarak en değerli sevginin “Rağmen” türü sevgi olduğunu söyledi. Başkan Yazıcı, “Kent Konseyi’nin kuruluş amacına göre yapılması gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Bir kentin geleceği için çalışma da dahil olmak üzere en ufak bir birimin gönüllülük esasıyla çalışmak, hedefe götüren işleri gönüllülük ruhuyla yapmak ve başarabilmek, bu ruhu yaymak, insanları kucaklayacak kadar kümeleri genişleterek atılımda bulunabilmek çok önemli. Artık dünya çok küçüldü. Müthiş bir fikir gerçekten etkiliyse bir anda dünyada milyonlarca insanın duyabileceği aktif bir hale gelebiliyor. Böyle bir dünyada artık “Ben neyim?” veya “Biz neyiz?” diye düşünmemek lazım. En güzeli, en iyiyi, en mükemmeli ortaya koyacak ve insanların ortak faydasını sağlayacak işler yapabilmek lazım. Dünyadaki bütün sorunların altında yatan, belki de hepsini çözecek olan sevginin en saf, en tertemiz hali olan “rağmen” türü sevgidir. Rağmen türü sevginin eksikliği dünyadaki bütün savaşların altında yatan sebeptir. Kent Konseyleri veya kozmopolit kentlerdeki birlikteliklerin veya yönetimlerin rağmen türü sevgi ile birbirini severek yapması gerektiğine inanıyorum. Farklı düşünmemize rağmen birbirimizi sevmeliyiz ve birlikte yaşamalıyız. Tuzla’yı sevmek zorundayız. İstanbul’un en ucundayız, tüm dezavantajlarımıza rağmen Tuzla’yı iyi noktaya getirmek zorundayız. Kent Konseyi’nde bunu başardık. Güzel işler başardık.” dedi.  

Başkan Yazıcı’nın Tuzla İçin Yeni Hedefi İlk 15 İçinde Yer Almak
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’da kamu ve gönüllü katılımla yapılan hizmetlerin ilçenin marka değerini yükselttiğini vurguladı. Bunun en son örneğinin Tuzla’nın Türkiye’de çok yüksek insani gelişme grubuna giren ilçeler arasında yer alması olduğunu vurgulayan Başkan Yazıcı, ilk 30’daki yerin ilk 15’e çıkacağına inandığını söyledi. Bu hedefi paylaşan Başkan Yazıcı, “İnsani gelişmişlik endeksi sonuçlarına göre Türkiye’de çok yüksek insani gelişme grubuna giren 30 ilçe arasındayız. Daha üst sıralarda da yer alabiliriz. Bunu birlikte, beraber olarak başarabiliriz. Beklentileri sınırsız olan insanoğlunun bütün hayatında ne kadarını sağlayabiliyorsak o kadar güzel bir yaşam standardı oluşturmuş oluruz. 2019 yılında tüm komisyonlar bunlara eğilirse bugüne kadar yaptıklarımızın bir kat üstüne çıkarsak ilk 15 içinde yer alacağımıza inanıyorum. Yaşam standartlarını çok üst noktaya getirebilecek vizyonu ortaya koyabilmemiz lazım. Bütün planlamalarımızı buna göre yapıyoruz ama bunu ancak birlikte başarabiliriz” şeklinde konuştu.