Bilinçli Anne-Güvenli Çocuk Eğitim Programı, Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nde Başladı

z06.02.2019

Tuzla Belediyesi ve Üsküdar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Bilinçli Anne-Güvenli Çocuk Eğitim Programı, Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi Emlak Konut ve Orhanlı şubelerinde düzenlenen eğitimlerle başladı. Eğitimin ilk konusunu “Dürtü Kontrolü ve Çocuk Sağlığı” oluşturdu.
Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi Emlak Konut Şubesi’ndeki ilk eğitime Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Derya Bacacı ile kursiyer anneler katıldı. Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Psikolog Betül Çelebi, eğitimde “Dürtü nedir? Normal bebek gelişimi, dürtü kontrolü, dürtüsel çocuk özellikleri, dürtü kontrol probleminin sebepleri, dürtü kontrol bozuklukları ve görülme sıklığı, dürtüsel çocuk özellikleri, risk faktörleri, dürtüsel çocuğa yaklaşım” konu başlıkları altında bilgi verdi. Çelebi, “Dürtü, refleks olarak tanımlanamaz, büyüdükçe, sosyal çevreye girdikçe, düşünme evrelerine geçtikçe bunlar kontrol altına alınabilir bir hale gelir. Dürtü bir bozukluk değildir, aslında bizi harekete geçiren, hayatta kalmamızı, işlerimizi halletmemizi sağlayan bir mekanizmadır. Kontrol altına alınamadığı noktada hayatımızı etkilemeye başlar ve problem haline dönüşür.” dedi.
Psikolog Betül Çelebi, eğitimde annelerin merak ettiği soruları da yanıtladı. Eğitime katılan kadınlar, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.