Başkan Yazıcı: Gönüllülük Ruhuyla Yapılan İşlerde Başarı Artıyor

z14.02.2019

Tuzla’da kadınların sivil toplum ve yönetimde söz sahibi olmasına her alanda destek veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Kadının olduğu yerde kadınların nezaketi, letafeti ve merhametiyle daha iyiyi ve daha güzeli yakaladık” dedi.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Kaymakamı Ali Akça’nın eşi Ferahil Akça, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Torlak ve Tuzlalı kadınlar katıldı.

Torlak, Başkan Yazıcı ve Eşine Teşekkür Etti
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Torlak, Tuzla’da kadınların yaptığı çalışmalara değindi. Kadınların ürettiği projelere her daim destek olan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür eden Torlak, “Kent Konseyi Kadın Meclisimiz yaşadığımız ilçemize, Tuzlamız’a sahip çıkarak çeşitli sosyal projeler üretti ve başarıyla gerçekleştirdi. Kadın Meclisi olarak yürüttüğümüz projelerin genel amacı “Ben de varım, ben de güçlüyüm, ürettiklerimi satarak bana destek olan iyilik ordusu var” düşüncesini ortaya koymaktır. Tüm projelerimizde, her yerde, her gelişmede yanımızda olan, her platformda kendimizi daha rahat anlatabileceğimiz alanlar kurarak samimiyetine, vizyonuna, ileri görüşlülüğüne inandığımız ve hiçbir zaman desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen Tuzla Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı beyefendiye ve gönüllülüğüyle, destekleriyle bizim yanımızda olan kıymetli eşi Fatma Yazıcı hanımefendiye şahsım ve üreten kadınlar adına canı gönülden teşekkür ediyorum.”

Kadınların Bakışını Ortaya Koyduğumuz Çalışmalar Başarılı Oldu
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da konuşmasında kadınların desteği ve bakış açısıyla birçok güzel çalışmanın gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Kadınların toplumsal sorunları daha iyi tespit ettiğini ve bu titizliğe gönüllülük ruhu eklendiğinde başarının ortaya çıktığını vurgulayan Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Yapılan çalışmalara bakıldığı zaman toplumun yüzde 50’sini oluşturan kadınların eli değdiğinde birçok işin yapılacağını zaten daima konuşuyorduk ama daha ince ve daha detayda kalan, biz erkeklerin 40 yıl olsa belki düşünse de bir türlü bulamayacağı toplumsal sorunlara ve problemlere bakabilmek gibi çok büyük incelik gösteriyorlar. Kendilerine şahsım ve Tuzla halkı adına yürekten teşekkür ediyorum. Gönüllülük ayrı bir şeydir, ben her zaman da ifade ediyorum eski devirlerde olduğu gibi kişilerin değil ekiplerin çalışarak başarılı olabildiği bir devirde yaşıyoruz.
Teknoloji ve bilişim sektörünün çok gelişmesi ve sosyal medya gibi iletişimin son noktaya geldiği dönemlerde artık tek başına hiçbir şeyin başarılamayacağını, ekiplerin ve özellikle de gönüllülük ruhu katılarak yapılan işlerin başarılı olabileceğine inanıyoruz.
Global düşünüp yerel uygulama bakışımız ve dünyadaki realiteyle gönüllülük ruhuyla ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber kentine sahip çıkması, kentinin bir parçası olduğuna inanması ve yaşadığı kentin bir parçası olduğu gibi onu savunması, çocuğuna ve torununa bırakacağı bu kentin kendisi için önemli olduğunu bilerek, değer vererek çalışmasını önemsedik. Biz de ilk günden itibaren Kent Konseyi’nin değerli hanımefendileri de dâhil olmak üzere bütün sivil toplum kuruluşlarının kadın kollarının gelişmesini arzu ettik. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda Kadın Kent Gönüllüleri’nin oluşmasını arzu ettik. Toplumun yarısını oluşturan kadınların bakışı ve kadının penceresinden topluma bakma arzusunu edindik. Bu arzuyla beraber ortaya koymuş olduğumuz çalışmalar da başarılı oldu. Kadının olduğu yerde kadınların nezaketi, letafeti ve merhametiyle daha iyiyi ve daha güzeli yakaladık”

Çok Yüksek İnsani Gelişmişlik Seviyesine Sahip İlk 15 İlçe Arasına Kadınlarla Gireceğiz
Konuşmasındaki başarı vurgusunun son örneği olarak Tuzla’nın Türkiye’nin en yüksek insani gelişmişlik seviyesine sahip ilk 30 ilçe arasında yer almasını gösteren Başkan Yazıcı, “Türkiye’de en yüksek insani gelişmişlik seviyesine sahip 30 ilçe arasına girebilme başarısını gösterdiysek bu başarı toplumun yüzde 50’sini oluşturan kadınların yönetimimize katılmasıyla başarılmıştır. Ben yerel yönetimlerin olduğu ilk 30 belediye içerisine giren ilçelere baktığım zaman bunların içerisinde hep merkezi ilçeler söz konusu. İstanbul dahil olmak üzere bütün illerde ilk 30’a giren ilçeler arasında kenarda kalmış hiçbir ilçe yok, hepsi merkezi ilçeler. Tuzlamız’ın bütün dezavantajlarına rağmen bu ilk 30’a girmesinin yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, gönüllülük ruhu ve sosyolojik olarak dezavantajlı tüm kesimlere dokunan hizmetlerimiz, kamuyla işbirliğimiz ve toplumun her kesimini buluşturabilme gayret ve çabasının bu başarıda çok önemli olduğuna inanıyorum. Çok yüksek insani gelişmişlik düzeyine göre ilk 30’da değil ilk 15’te olabilmenin de bir yolu var. Onun yolu da sayın hanım efendilerin gayretiyle, çabasıyla olacak. İlk zamanlarda belki bu kadın organizasyonlarının yapılmasına karşı gelenler olsa bile emin olun daha sonra bu işin gerçeğini ve doğrusunu görmeye başlayacaklar” şeklinde konuştu.

Bütün İnsanları Kucaklayacak Gönle ve Vizyona Sahip Bir Dünya
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasının son bölümünde önce hayalini ardından kadınların bu hayaldeki payını ifade etti. Hayali için “İnsanoğlu geleceği düşünmek zorunda. Çocuğunun, torununun geleceğini, başka insanları düşünmek zorunda. Biz geleceğimiz için, gelecek nesillerimiz için, gelecekte nefes alacağımız Tuzla için, İstanbul’umuz için, ülkemiz için, insanlık için biz başka insanları düşünerek çalışmak zorundayız. Allah bize insanı insan yapan değerleri unutturmasın ve iyilikte yarışan, dünyayı bizlere nasip etsin” şeklinde ifade eden Başkan Yazıcı, kadınlara düşen sorumluluğu da şu şekilde anlattı. “Gönüllülük ruhuyla geleceğe dair adım atabilecek iyiliği ve güzelliği yaymak için hep birlikte bir zincir oluşturalım, halka oluşturalım, seferberlik oluşturalım, bir kampanya oluşsun”
Toplantı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin konuklarına zeytin fidanı hediye etmesiyle sona erdi.