Tuzla’da Muharrem Ayına Özel Kuşaklar Arası Aşure Günü İdrak Edildi

z28.07.2023

Tuzla Belediyesi, kuşaklar arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek için düzenlediği programlara bir yenisini daha ekledi. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’ne giden 3-6 yaş arasındaki minikler yine Tuzla Belediyesi’nin düzenlediği Mutfak Akademisi kursiyerlerinin hazırladığı aşureyi, belediyenin yaşlılar merkezine gelen 65 yaş üstü vatandaşlara dağıttı.

Dağıtılan aşureleri ise Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Gönül Elleri Çarşısı kurucu gönüllüsü Dr. Fatma Yazıcı kendi elleriyle ikram etti. Muharrem ayının önemine değinen Başkan Yazıcı, “Dünya acısıyla tatlısıyla bu aydadır. Çünkü dünya acısıyla tatlısıyla vardır. Muharrem Ayı’nda da dünya acısıyla tatlısıyla var olmuştur. Acıyı da tatlıyı da hep birlikte paylaşacağız. Özellikle acıyı paylaşarak azaltacağız, tatlıyı da paylaşarak çoğaltacağız. Aşure insanlığın bu gayretinin yemeğidir aslında” dedi. 

Tuzla Belediyesi, Muharrem ayı münasebetiyle kuşaklar arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek için düzenlediği programlara bir yenisini daha ekledi. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’ne giden 3-6 yaş arasındaki minikler yine Tuzla Belediyesi’nin düzenlediği Mutfak Akademisi kursiyerlerinin hazırladığı aşureyi, Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi’nin 65 yaş üstü sakinlerine dağıttılar. Dağıtılan aşureleri ise Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Gönül Elleri Çarşısı kurucu gönüllüsü Dr. Fatma Yazıcı kendi elleriyle ikram etti. Programda Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencileri de minik bir konser verdi. Başkan Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Yaşlılar Merkezi’nin 65 yaş üstü sakinleri ile tek tek sohbet etti. 

“MUHARREM AYI’NDA YER YÜZÜNDEKİ YAŞADIĞIMIZ HER ŞEYE ÖRNEK BULABİLİRİZ” 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Muharrem Ayı çok önemlidir. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın ayıdır. Hz. Nuh’un Hz. Hüseyin’in ayıdır. Muharrem Ayı, özellikle yaşanan bütün olayları düşündüğümüzde dünyadaki bütün olayları ortaya koyan bir vitrindir. Dünyadaki bütün olayları ortaya koyan bir sahne gibidir Muharrem Ayı. Bu ayda yer yüzündeki yaşadığımız her şeye örnek bulabiliriz. Yeryüzünde bizim için gerçekten rehber bir hafıza oluşturur. Muharrem Ayı’nda tarih boyunca yaşanan tüm olayları hafızamızda düşünür ve onları hatırlarsak büyük bir insanlık için hafıza oluşturacak hadiselerin geçtiği bir aydır” dedi. 

“ACIYI PAYLAŞARAK AZALTACAĞIZ, TATLIYI DA PAYLAŞARAK ÇOĞALTACAĞIZ” 

Başkan Yazıcı,” Dünya acısıyla tatlısıyla bu aydadır. Çünkü dünya acısıyla tatlısıyla vardır. Muharrem ayı’nda da dünya acısıyla tatlısıyla var olmuştur. Acıyı da tatlıyı da hep birlikte paylaşacağız. Özellikle acıyı paylaşarak azaltacağız, tatlıyı da paylaşarak çoğaltacağız. Aşure insanlığın bu gayretinin yemeğidir aslında. Buğdaydan, nohuttan, fasulyeden, pirinçten, kuru üzümden, cevizden, tarçından, nardan, elmadan oluşur ama aslında yaşadığımız yere göre envaı çeşit yeryüzü mahsullerinden bu aşı yapıyoruz. Aslında farklı ürünlerin bir senfonisi yaşanıyor. Buradan bir tat oluyorlar, bir ikram oluyorlar, yad oluyorlar ve bize ders oluyorlar. Aşure aslında karman çorman olmak değil, aşure farklılıklarla birlikte harman olmaktır. Hep birlikte bir olmak, hep birlikte insan olmaktır. Tuzlamızdaki bütün kardeşlerimize, bütün insanlığa can katan bu insanlık aşını sunmayı ve özellikle de insana rehber olan bir formülü hep birlikte paylaşmayı düşünüyoruz ve paylaşıyoruz” dedi. 

“AŞURE GİBİ BİRÇOK TADIN BİR ARAYA GELEREK MUHTEŞEM BİR LEZZET OLUŞTURDUĞU BİR DÜNYA DİLİYORUM” 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi ve Gönül Elleri Çarşısı’nın kurucu gönüllülerinden Dr. Fatma Yazıcı,” Muharrem Ayımız mübarek olsun. Gerçekten çok güzel bir aydayız. Paylaşmanın en güzel örneğinin verildiği bir aydayız. Aşure Günümüzü kutluyorum. Bugün bu vesile ile bir araya geldik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Aşure gibi birçok tadın bir araya gelerek muhteşem bir lezzet oluşturduğu bir dünya diliyorum” dedi.