Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi, 4006 TUBİTAK Bilim Fuarları’nda Yarışan Eserleri Tuzla Bilim Projeleri Sergisi’nde Sergiledi

z07.05.2019

Tuzla’dan 4006 TUBİTAK Bilim Fuarları’na aday 10 okuldan 132 öğrenci, hazırladığı 50 projeyi Tuzla Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Tuzla Bilim Projeleri Sergisi’nde sergiledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yerli ve milli hamlenin geleceğini oluşturacak gençlerin eserlerini inceledi, öğrencilerden detaylı bilgi aldı.
Tuzla’nın genç mucitleri, Türkiye’nin en fonksiyonel parkı olan Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda bulunan Bilim Merkezi’nde eserlerini sergiledi. 4006 TUBİTAK Bilim Fuarları destekleme programına aday eserlerin sergilendiği Tuzla Bilim Projeleri Sergisi, 2 gün sürdü. Robotik kodlama, yazılım, sağlık, kimya, uzay, drone ve çevre konularında eserlerin bulunduğu Tuzla Bilim Projeleri Sergisi’nde Dede Korkut İlkokulu, TOKİ Oruç Reis İlkokulu, Mahir İz İHL, Yunus Emre Ortaokulu, Tuzla Anadolu Meslek Lisesi, Piri Reis Mesleki ve TAL, Muzafferda Güzide Pulur İHO, Kaşif Kalkavan Lisesi, Halil Türkkan İHO ve Halil Türkkan İHL’den 132 öğrenci 50 projeyi sergiledi.

Başkan Yazıcı, Tüm Eserleri İnceleyip Öğrencilerden Bilgi Aldı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Bilim Projeleri Sergisi’ni gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. Öğrencileri tebrik eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Her zaman söylediğimiz bir şey var. Gençlik eşittir gelecek diyoruz. Burada da bunun ne kadar doğru olduğunu bir kez daha görüyoruz. Sergideki eserleri tek tek inceledim ve gençlerin azimlerini gördükçe mutlu oldum. Her zaman eğitim çalışmalarına desteklerimizi sürdürdük. İmkanlarımız ölçüsünde de sürdürmeye devam edeceğiz. Bugün burada çocuklarımız ve gençlerimizin eserlerini inceledikçe ülkemizin yerli ve milli bilim ve teknoloji alanında geleceği noktaya olan inancımız daha da arttı. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız ve gençlerimizin başarısını tebrik ediyorum.” dedi.