Müdürlük Haberleri

Müdürlük Haberleri

Tuzla Belediyesi, Karasinek ve Sivrisineklerle Üreme Kaynağında Mücadelesini Sürdürüyor

z07.05.2019

Tuzla Belediyesi, sivrisinek ve karasinek mücadelesinde yılın her ayında 3 farklı metot ile yaptığı çalışmalara devam ediyor. Kış dönemi ilaçlamayı bitirip yaz dönemi larvasit çalışmalarına başlayan Tuzla Belediyesi, haziran ayında da uçkun mücadelesine devam edecek.
Tuzla Belediyesi, sivrisinek ve karasineklerle mücadeleye kaynağında devam ediyor. Ekim-Şubat ayları arasında ergin (yetişkin) sineklerin soğuk havalardan kaçarak yaşamlarını devam ettirdikleri rögarlarda ilaçlama yapan Tuzla Belediyesi, mart-eylül döneminde sivrisineklerin üreme alanı sulu ortamlarda ve karasineklerin üreme ortamı organik atıklarda larvasit mücadelesini sürdürüyor. Tuzla Belediyesi, Haziran-Ağustos döneminde ise ergin sineklerle mücadelesini akşam saatlerinde uçkun mücadelesi şeklinde sürdürecek.  

Üreme Kaynakları Doğru Zamanda İlaçlanıyor
Tuzla Belediyesi, sivrisinek ve karasinek mücadelesi kapsamında kanal, dere, gölet, bataklık, çöp konteynırları, su varilleri ve su kuyuları gibi yaklaşık 5.000 civarında kaynakta periyodik ilaçlama yapıyor. Ayrıca Tuzla Belediyesi gelen şikâyetleri anında değerlendirerek sonuçlandırıyor.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, mevsim şartlarına uygun mücadeleyi düzenli olarak sürdürdüklerini söyledi. Başkan Yazıcı, “Sivrisinek ve karasinek mücadelesini düzenli olarak sürdürüyoruz ve bu mücadelede en etkili sonucu üreme kaynaklarını doğru zamanda ilaçlayarak alıyoruz. Bu mücadeleyi 5 bin üreme kaynağında sürdürüyoruz. Ekiplerimiz ayrıca vatandaşlarımızın 444 0 906 No’lu Tuzla Belediyesi İletişim Merkezi’ne yaptığı başvuruları da değerlendiriyoruz” dedi.