Gönül Elleri Çarşısı

Gönül Elleri Çarşısı

Tuzla Belediyesi, “Gönül Elleri Öyküleri” Kitabını Yayınladı

z11.05.2018

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın “En Değerli Projesi” olan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’na kayıtlı binlerce aileden sadece bir kitaba sığabilecek 10 ailenin gerçek hayatlarının konu alındığı “Gönül Elleri Öyküleri’ kitabı yayınlandı.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın hizmetlerini “Gönül Elleri Öyküleri” adlı kitapta yayınlandı. Gönül Elleri Çarşısı’nın birçok başlıkta yardım edip desteklediği vatandaşlar içinden 10 ailenin yaşam öyküsü, Yazar Erdal Sarıçam tarafından kaleme alındı. Tuzla Belediyesi’nin ücretsiz kültür yayınları arasında yer alan “Gönül Elleri Öyküleri” kitabı, Tuzla Belediyesi ile Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ve şubesinde okuyucularla buluşuyor. “Gönül Elleri Öyküleri” kitabının tanıtım toplantısı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, kitapta hayat hikayeleri anlatına 10 aile ve Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın aktif Kadın Kent Gönüllüleri’nin katılımıyla yapıldı. 

Bu Kitapla İyilik Ordusunun Bir Parçası Oldum
Kitapta hayatları anlatılan aileler adına 2 ailenin konuşmasının ardından Yazar Erdal Sarıçam söz aldı. Sarıçam, “Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı gerçek bir iyilik hareketi, bir iyilik ordusu. Ben de bu iyilik hareketine kitap hazırlayarak bu iyilik ordusunun bir parçası oldum. Bu kitabın bizler için taşıdığı en büyük değer Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ‘En Değerli Projem’ diye bahsettiği Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın hayatına dokunduğu ailelerin kaleme alınmasıydı. Bu güzel projeye katkıları için Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı’ya teşekkür ediyorum” dedi. 

İnsanlara Işık Tutmak İçin Bu Kitabı Hazırladık
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, kitabın yapılanların bilinmesi amacıyla hazırlandığını söyledi. Konuşmasında Kadın Kent Gönüllüleri’ne teşekkür eden Dr. Fatma Yazıcı, “Bu kitabın hayalini epeydir kuruyordum. Nihayet bir kitabımız oldu. Amacımız sadece yeni hayatlara, yeni nesillere ışık tutmaktı. İnsanların ve toplumların hayatında her zaman iniş-çıkışlar, her zaman zorluklar ve kolaylıklar olur. Bu zorlukları nasıl aşacağımızı, nasıl yapacağımızı, nereye tutunacağımızı bilmek, yeni nesillere ışık tutmak için bu kitabı hazırladık. Gönül Elleri Çarşısı olarak neler yaptığımızı dökmek için bunu ortaya koymadık. Bizim böyle dokunduğumuz belki onlarca hayat var ama onların hepsi bizde saklı. Biz onlarla her daim ilgileniyoruz ve ilgilenmeye devam ediyoruz. Amacımız sadece bunun dokümanını çıkartarak ulaşılabilirliğini sağlayıp insanlara ışık tutmaktı” dedi. 

İnsanların Maddi ve Manevi Tüm Yokluklarını Gidermek İçin Yola Çıktık
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın gönlündeki yerini “Bu proje gönüllülük ruhu olan herkesin katkısıyla oluşmuş bir projesidir. Gönül Elleri Çarşısı’nda yüzlerce hikayeleri oluşturan Kadın Kent Gönüllülerimize yürekten teşekkür ediyorum. Biz Gönül Elleri Çarşısı’nı 9 yıl önce kurduğumuzda 150 m2 bir alanda başlamıştık. İhtiyaç fazlasının da sadece kıyafeti fazla, kıyafeti olmayan diye değil sevgisi fazla olanla sevgisi az olan, maddi ve manevi her yönüyle insanların yokluklarını giderebilecek ve çok ulvi bir iş olan gönüllülük ruhuyla insan gibi kutsi bir varlığa yardım edebilmenin ve destek olabilmenin ışığını yakabilmek fikri ile ortaya çıktık. Belki de geceleri rahat uyuyor olmamı sağlayan en önemli proje Gönül Elleri Çarşısı’dır. Bu projeyi gerçekleştirirken her zaman Rabbim’e şükrettim. Kuruluşundan bugüne kadar böylesine hem mağduriyeti karşısında mağrur olan hem de fazlasıyla beraber gönlünden gelen yardımları insanlara vererek esirgemeyen böylesine aziz bir millete hizmet etme fırsatını veren Rabbim’e şükrediyorum. Çünkü böyle bir proje düşünseniz bile gerçekleştirebilmeniz için bir makamda olmanız lazım ve bu makamda da bu projeleri gerçekleştirirken insanların gönlünü kazanabilecek yürekleri buluşturan Gönüller ordusunu bulabilmek lazım. Ondan sonra da buna inanan insanlarla birlikte bu projeye geliştirmek lazım. Yalnız kalmadığımız için hem Allah'a şükrediyorum hem de yardımcı olan herkese yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti. 

İnsanlara Yardım Etmeyi Bulaşıcı Yapmak Lazım
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kitap fikri üzerinde çok düşündüğünü belirtti. Kitaba olumlu yaklaşmasının sebebini ve kitabın amacını “İnsanlara yardım etmeyi virüs gibi bulaşıcı yapmak lazım” şeklinde tanımlayan Başkan Yazıcı, “Para kazanma hırsı ne kadar kolay bulaşıcı, makam mevki hırsı ne kadar bulaşıcı ise insanlara yardım etmeyi virüs gibi bulaşıcı yapmak lazım. İnsanların bir eksiğini kapatmak, birisine yardım edebilmenin güzelliği ve keyfini herkesle yaygınlaştırabiliriz. Ben toplumdaki birçok hasletin ve birçok sıkıntının en önemli sebebinin bununla aşılacağını düşünüyorum. Batı toplumlarında bunu bulamazsınız. Çünkü batıda iyilik yapıyorsa mutlaka bir karşılığı bekler ama bir bulut gibi bütün elindeki avucundaki verip bir şey beklememek bizim toplumumuzun batıya karşı en önemli üstünlüğüdür. Allah rızasını gözeterek ve bunun manevi hazzını yaşayarak bu işi yapabilecek bir toplumda da birlikte olmak da ayrı bir güzellik” dedi. 

İyilik Yapma Yarışının Artmasını Diliyorum
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, devlet ve belediye olarak her imkana sahip olduklarını belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bütün gönüllü kuruluşlar ve vakıf çalışmaları mutlaka bir amaca yönelik yapılır. Gönül Elleri Çarşısı’nın gönüllüleri “Tuzla'nın sınırları içerisindeki herkesten sorumluyuz” tutumu içinde. Onları canı gönülden tebrik ve teşekkür ediyorum. Her sokakta bir gönüllünün olduğu bir Tuzla'yı düşündüğümde, soğukta kalan, aç kalan, ihtiyacı olan veya engelli, yetim, kimsesiz, dul, yaşlı ve birçok dezavantajlı kesim, sıkıntıya düşmüş, başka sığınacak kimsesi olmayan herkesten haberdar oluruz. Emin olun Tuzla’nın hiçbir yerinde ihtiyaç sahibi kalmaz, Devlet olarak belediye olarak biz artık bunların üstesinden rahatlıkla gelebilecek ekonomik düzeyi ulaşmış bir ülkeyiz. Böyle bir ülkede sadece ihtiyaç sahibinin adresini bulmak  ve doğru yere ulaşmak lazım. Bugün toplumumuzda iyilik yapma yarışının en hızlı şekilde artmasını diliyorum. Böylesine güzide bir ilçede bu kadar güzel gönüllü ordusu olan bir belediyenin Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyorum”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasının ardından Yazar Erdal Sarıçam’a plaket vererek teşekkür etti. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, kitaba konu olan 10 aileyi temsilen 2 aileye çiçek hediye etti.