Gönül Elleri Çarşısı

Gönül Elleri Çarşısı

Tuzla’da ‘Engellerimiz Engel Değildir’

z15.05.2018

10-16 Mayıs Engelliler Haftası, Tuzla’da 4 kurumun işbirliğiyle düzenlenen özel programla kutlandı.
Tuzla’da Engelliler Haftası kutlama programı, İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlendi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi, Vala Gedik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) ve Rotary İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu işbirliğiyle düzenlenen programa Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Oluver Öztürkler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Engelli Bireyleri Hayata ve Topluma Daha Fazla Katmalıyız
Programda açılış konuşmasını Vala Gedik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Emin Eralp yaptı. Eralp, “Bu hafta boyunca engellilerin sorunları topluma kazandırılmaları konusunda yayınlar, seminerler  düzenlenir. Bu insanlarımıza yardımcı olmak amaçlanır. İş güvenliği, doğum öncesi ve sonrası yapılması ve yapılmaması gerekenler anlatılır. Sorunlarını acıyarak çözemeyiz, iş sahibi olmalarına yardımcı olmak zorundayız. Farkındalık için onlarla zaman geçirip birlikte işler yapmak hayata ve topluma daha fazla katmaya yönelik ciddi projeler üretmemiz gerekmektedir.” dedi.

Dokunulmamış Yürek Kalmasın İstiyoruz
Tuzla İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Oluver Öztürkler de konuşmasında, Tuzla’da özel eğitim hizmetleri hakkında bilgi verdi. Öztürkler, “Engelli kardeşlerimizin her zaman yanında olup sorunlarını çözmeye gayret ettik. 839 çocuğumuz tam zamanlı kaynaştırma eğitimi alıyor. 60 özel eğitim sınıfında 155 öğrencimize eğitim veriyoruz. Okula gidemeyecek durumda olan 28 öğrencimize de evde eğitim vermekteyiz. Tuzla Rotary Bölge Vakfı İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’nda 107 Öğrencimiz, Vala Gedik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinde 227 öğrencimiz eğitim almaktadır. Biz, dokunulmamış yürek kalmasın istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kamu Hizmetleri, Dezavantajlı Kesimler Göz Önüne Alınarak Yapılıyor
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan da, engelli bireylere yönelik hizmetlerin ilerleme kaydettiğini söyledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın sosyal açıdan dezavantajlı kesimlere yönelik hizmetleri hakkında bilgi veren Özcan, “Tuzla Kaymakamımız Ali Rıza Çalışır ve Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı, engellilere yönelik hizmetler konusunda çok hassaslar. Tuzla’daki tüm kamu hizmetleri ve projeler, dezavantajlı kesim göz önüne alınarak yapılıyor. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, sosyal açıdan dezavantajlı tüm kesimlerle birebir ilgileniyor” dedi.

Tuzla’nın Özel Çocukları Yeteneklerini Sahneledi
Engelliler Haftası kutlama programında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi, Vala Gedik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu), İçmeler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Rotary İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu, Özel Kardeş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Mavi Düşler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Özel Gül Bahçesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri farklı dallardaki gösterilerini sahneledi.

Gönül Elleri Çarşısı’na Kayıtlı Özel Çocuklar, Kabare Tiyatrosu Sahneledi
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı'na kayıtlı Özel Çocuklarımız, 11-16 Mayıs Engelliler Haftası'na özel kabare tiyatrosu sahneledi. 14 kişilik ekipten oluşan Özel Çocuklarımız izleyicileri 80’li yıllara götürerek “Sev Kardeşim”, “Bu Ne Dünya Kardeşim” şarkılarını seslendirerek engelleri bir kez daha aştı.
50 metre yüzmede Bölge ve Türkiye Şampiyonu olan Vala Gedik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi Hasibe Gökdeli, hazırlık çalışmalarını ve başarısını izleyicilerle paylaştı. Engelliler Haftası Kutlama Programı, olimpiyatlarda atletizm ve yüzme dallarında dereceye giren çocuklara kupa ve madalyalarının verilmesi ile sona erdi.