Müdürlük Haberleri

Müdürlük Haberleri

Yaşlılara Saygı Haftası’nda Kuşaklar Buluşması

z24.03.2016

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, ilçedeki gençler ve yaşlıları sosyal projelerde buluşturdu. Yaşlıların tecrübesi ile gençlerin enerjisini buluşturan projeler, Yaşlılara Saygı Haftası programına damga vurdu. Gençler, sokağa çıkamayan yaşlı bir vatandaşı engelli kızıyla birlikte sinemaya götürdü.  Bir başka yaşlının evi de baştan aşağı yenilendi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yaşlılar Komisyonu ve Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi işbirliğiyle, Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi’nde Yaşlılara Saygı Haftası programı düzenledi. Programa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır’ın eşi Güler Çalışır, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Müftüsü Aşır Durgun, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve Tuzla Belediyesi birim müdürleri katıldı. Etkinlik, TUZGEM’e kayıtlı öğrencilerden Oğuzhan Sabancıoğlu’nun Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Toplumsal Yaşamın Genel Kuralı, Karşılıklı Sevgi ve Saygıdır
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yaşlılar Komisyonu’ndan sorumlu gönüllü Meral Özdemir, açılış konuşmasında yaptıkları hizmetler hakkında bilgi verdi. Özdemir, “Toplumsal yaşamın genel kuralı karşılıklı sevgi ve saygıdır. Türk toplumu bu temel doğrultusunda toplumsal dayanışmayı yaşamın her evresinde ilke edinmiştir. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı hangi yaşta olursa olsun tüm bireyleri yaşama güvenle bakmasını sağlayacaktır. Unutmayalım ki, hepimiz yarının yaşlılarıyız” dedi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ve TUZGEM işbirliğinde genç ve yaşlı kuşakları buluşturan sosyal projelerin yer aldığı tanıtım filmi sinevizyondan yansıtıldı. Yaşlı bir vatandaşın evinin yenilenmesi, yaşlı bir vatandaşın engelli çocuğu ile sinemaya götürülmesi ve huzurevi ziyaretlerinden oluşan film, duygu yüklü anlar yaşattı. TUZGEM’e kayıtlı öğrencilerden Fatih Yıldız ve Mervenur İpekoğlu, kuşaklar buluşmasında yaşadıkları duygu yüklü anları paylaşarak böyle bir projede yer aldıkları için Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkürlerini iletti.

Büyüklerimizin Tecrübeleriyle Daha Güzelini Oluşturuyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da konuşmasında konukları için yaşlı yerine büyük tanımını kullandı. Büyüklerin toplumsal hafıza ve tecrübe kaynağı olduğunu, medeniyet değerlerimiz ışığında kendilerine her zaman saygı gösterdiklerini belirten Başkan Yazıcı, “Doğarız, büyürüz ve ölürüz. Bu süreç Allah’ın takdiridir. Bu süreci hepimiz yaşayacağız. Sırasıyla değil zamanı geldiğinde herkes bu emaneti teslim edecek. Bu hayatı en iyi şekilde değerlendirebilmek, en iyi şekilde ve her yaşın ayrı bir güzelliğiyle yaşayabilmek, her yaşın özelliği ile yaşayabilmek ve bu hayatı en güzel şekilde sonuçlandırabilmek ve o canı, emaneti en güzel şekilde teslim etmeyi Allah hepimize nasip etsin diyorum. Gençliği nasıl yaşadıysak o yaşlılığı da yaşayacağımızı iyi biliyoruz ve her zaman sizinle birlikte olmaya çalışıyoruz. Her devletin, milletin, kurumun hafızası ve geçmişi var. Devlet ve millet kendi geçmişini eğer ki unutursa, hafızasını kaybetmiş bir insan gibidir. Dolayısı ile devlet, millet ve kurumlar gibi aileler de geçmişine sahip çıkmak zorundalar. Kendi büyüklerinden ders almalılar. Sizler yaşadıklarınızla en güzel şekilde kazandığınız tecrübeyi bize aktarıyorsunuz ve biz size uyarak gelecekte hata yapmamayı ve daha güzelini oluşturmayı sizin sayenizde sağlıyoruz. Büyüklerimize, anne babaya saygı gösteren ve bir “Of” bile dememesi gerektiği belirtilen bir medeniyetin evlatları olarak bütün imkanlarımızı sunulan sizinle paylaşmayı sürdüreceğiz.” dedi.
Tuzla Belediyesi’nin sosyal belediyecilik projelerine ayrı bir önem verdiğini belirten Başkan Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ve Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi işbirliğiyle yapılan kuşaklar arası buluşmanın da bunun bir parçası olduğunu söyledi.

Yılın Fedakar Yaşlısına Ödül
Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi’ne kayıtlı Hasan Karaman ve Emine Mezarcı, kendilerine gösterilen ilgi ve şefkati anlatarak “Tuzla Belediyesi Yaşlılar Merkezi bizim için çok önemli bir yer. Burada huzuru bularak evlerimize geri dönüyoruz. Bize burada çok iyi bakıyorlar. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yönetim Kurulu ve Yaşlılar Komisyonu tarafından, komisyona kayıtlı yaşlılar arasından Yılın Fedakar Yaşlısı seçilen Yüksel Bese’ye,  Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı tarafından nakış işlemeli tablo hediye edildi. Hediye sunumunda duygulanan Bese, “Haftanın üç günü buraya geliyoruz. Diğer günlerde belediyedeki arkadaşlar bizleri ziyaret ediyor, bizleri yalnız bırakmıyorlar. Aldığımız hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederim. Kızım geçmişte rehber öğretmeniydi, şimdi engelinden dolayı evden dışarı çıkamıyor. Sizlerin sayesinde geçen hafta sinemaya gittik. Allah hepinizden razı olsun” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır’ın eşi Güler Çalışır, programa katılan yaşlılara kırmızı karanfil ve Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı El Sanatları Komisyonu’nda üretilen iğnelik hediye etti. Program, TUZGEM Müzik Kulübü öğrencilerinin dinletisi ile sona erdi.