Müdürlük Haberleri

Müdürlük Haberleri

5 Haziran Dünya Çevre Günü Tuzla’da Coşkuyla Kutlandı

z05.06.2017

Tuzla Belediyesi ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü birlikte kutladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, çocuklara ve gençlere “Bu dünyayı temiz tutan sizin yürekleriniz olacaktır” şeklinde seslendi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü birlikte kutladı. Tuzla Belediyesi Nikâh Sarayı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Çabuk ve Dr. Turgut Özcan, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, birim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı’nın Hazırladığı “Ambalaj Atıklar Çöp Değildir” isimli video gösterisiyle başladı. Video gösteriminin ardından “Geri Dönüşüm Oyunu” isimli tiyatro gösterisi izleyenlerden büyük beğeni aldı. 

Bu Dünyayı Temiz Tutan Çocukların Yüreği Olacaktır
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Eğitim Komisyonu’ndan sorumlu gönüllü Hanife Cebeci  ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu’nun selamlama konuşmalarının ardından Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı söz aldı. Başkan Yazıcı, çevrenin tanımı için dünyayı adres göstererek genel bir değerlendirmede bulundu. Çocukların ve gençlerin çevrenin korunması için aldıkları eğitim ve kazandıkları bilincin gelecek adına sevindirici olduğunu belirten Başkan Yazıcı, “Çevre günü denilince çevre olarak aslında dünyanın tamamını anlıyoruz. Bu gün için yapılan tüm etkinliklerin, faaliyetlerin toplumu bilinçlendirdiğine inanıyorum. Sadece kendi çevremizde değil dünyada çevre kirliliği oluşturan, havamızı kirleten, toprağımızı ve ağaçlarımızı öldüren, yaşamımızı kısıtlayan ve doğallığı bozan her şeye karşı olmanın dünya çevre gününü daha anlamlı kılacağını düşünüyorum. Çocukların ve gençlerin çevrenin korunmasına ilgi göstererek dünyamızın daha rahat, doğal yaşanabilir, havanın, toprağın ve suyun daha temiz olması için çok çalışmamız ve bizim bu konuda duyarlı olmamız lazım. Sevgili gençler, size geleceğimizi emanet ederken daha temiz bir dünya bırakabilmek için gayret sarf ediyoruz. Bizi, sizin için daha güzel bir gelecek oluşturma gayret ve çabasındayız. Bu dünyayı temiz tutan sizin yürekleriniz olacaktır” dedi. 

Tuzlalı Çocuklardan Farkındalık Yürüyüşü
Uluslararası Eko Okullar Projesi kapsamında başarı elde ederek ilçemize yeşil bayrak ödülü kazandıran Farabi İlkokulu öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektiren protokol, çevreye olan duyarlılıklarından dolayı minikleri tebrik etti. Program, çocuklara hediye verilmesiyle sona erdi.
Tuzla Belediyesi Nikâh Sarayı ve Kültür Merkezi’nden Tuzla Marina’ya kadar düzenlenen yürüyüşte de 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne dikkat çekildi. Tuzla Marina’da kurulan stantlarda minik öğrencilere hediyeler ve geri dönüşüm konusunda materyaller dağıtıldı. 3 bölümden oluşan programın sonunda dalgıçlar denize dalış yaptı.