Tuzla Belediyesi, ‘Aile Dostu Eğitim”lerle Toplumun Geleceğine Yatırım Yapıyor

z11.03.2019

Tuzla Belediyesi, aile birliğinin sağlanması, korunması ve sürdürülmesini amaçlayan eğitim ve seminerlerine devam ediyor. Tuzla Belediyesi, hemşehri derneklerinde “Aile Dostu Eğitim”ler düzenleyerek toplumun geleceğine yatırım yapıyor.
Tuzla Belediyesi, Tuzla’da sivil toplum kuruluşları ve hemşehri derneklerinde aile içi iletişim, ailenin huzur ve refahını güçlendirmeye yönelik “Aile Dostu Eğitim”ler düzenliyor. Tuzla Belediyesi Aile Dostu Eğitim projesinin ilk seminerleri, Çankırılılar, Sinoplular ve Sakaryalılar Derneği’nde düzenlendi.
Tuzla Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi öncülüğünde düzenlenen eğitim programında ailede öfke kontrolü ve aile içi uzlaşma becerileri yer aldı. Pedagog ve psikolojik danışman Nesrin Dosdoğru tarafından verilen eğitimlerde öfkenin normal ve sağlıklı bir duygu olduğu, zararlı olanın onu doğru şekilde yansıtamamak olduğu vurgulandı. Katılımcılar öfkenin doğru ifade ediliş biçimleri hakkındaki soruları ve aile içi çatışmalarda uzlaşmanın doğru metotları hakkında bilgi aldı. Katılımcılar, merak ettikleri sorulara uzmanından yanıt aldı. Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Derya Bacacı, hemşehri derneklerinde tüm eğitimlere katılarak kadınlara belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bacacı, “Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı, sağlıklı, mutlu ve huzurlu aile yapılarının oluşması ve sürdürülmesine çok önem veriyor. Sayın Başkanımızın öncülüğünde toplumun çekirdeğini oluşturan ailelerin aynı zamanda toplumun geleceği olduğunu bilerek eğitimler, organizasyonlar düzenliyoruz. Aile dostu eğitimlerimizi her ortamda sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
Tuzla Belediyesi Aile Dostu Eğitim programında ailede öfke kontrolü, aile içi uzlaşma becerileri, çocuklarda akran ilişkisi, ekran bağımlılığının aile iletişimi üzerindeki etkileri ve çocuklarda sağlıklı beslenme konuları yer alacak.