Tuzla Belediyesi, 8 Mart Kadınlar Günü’nde 2. Etkinliği Orhanlı Kültür Merkezi’nde Düzenledi

z09.03.2019

Tuzla Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ikinci programını Tuzla Belediyesi Orhanlı Kültür Merkezi’nde düzenledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, “Belediyemiz kadınımıza, gencimize, çocuğumuza yatırım yaparak toplumu yükseltmeye çalışmaktadır. Kadına yapılan her yatırım, topluma yapılan yatırımdır. Kadına verilen her değer topluma verilen değerdir” dedi.
Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Derya Bacacı ve Tuzlalı kadınlar katıldı. Tuzla Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel programı Karadeniz Yöresi Halk Oyunları ekibinin folklor gösterisi ile başladı.

Gönüllerde Buluştuk
Programın açılış konuşmasını yapan Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Derya Bacacı, “Tuzlamız’da çok güzel projelere imza attık. En güzeli de biz gönüllerde buluştuk, birbirimizin gönlüne akarak çok güzel birlikteliklere vesile olduk. Birbirimizin iyi gününde de kötü gününde de birlikte olmaya gayret gösterdik. Tuzla’da gerek Gönül Elleri Çarşımızdaki 3800 gönüllü kadınlarımızla beraber, gerek Hemşehri Derneklerimizdeki hanımlarımızla, okul aile birliklerindeki hanımlarımızla hep bir arada olmaya gayret gösterdik ve olmaya da devam edeceğiz. Gönüllerimizin buluştuğu muhabbetli ortamları arttıracağız, Tuzlamız’ı ortak akılla yönetmeye devam edeceğiz” dedi.

Kadına, Çocuğa, Gence Yatırım Yaparak Toplumu Yükseltmeye Çalışıyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı da konuşmasında kadına yapılan yatırımın topluma ve geleceğe yapılan yatırım olduğunu vurguladı. Dr. Fatma Yazıcı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Biz kadınların bir günde anılmasına karşıyız. Yılın 365 günü değer görmek ve değer almak istiyoruz. Bu nedenle bizler sizinle 365 gün farklı platformlarda bir aradayız. Belediyemiz kadınımıza, gencimize, çocuğumuza yatırım yaparak toplumu yükseltmeye çalışmaktadır. Kadına yapılan her yatırım, topluma yapılan yatırımdır. Kadına verilen her değer topluma verilen değerdir. Kadın toplumun tamamıdır. Toplumun yarısı kadın, diğer yarısını da yetiştiren de kadındır”
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi eğitim birimlerinin sayı ve hizmet kalitesini de arttıracaklarını söyledi. Dr. Fatma Yazıcı, “Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezlerimizdeki hizmetleri çok önemsiyoruz. Burada hem kadını hem de çocuğu eğitme şansımız var. Üstelik de hayatının en dinamik olduğu dönemde başta kadını yakalamak, çocuğu ile birlikte eğitmek, toplumu birkaç puan yukarıya yükseltmek demektir. Bu bakımdan AÇEM’lerin sayısını gittikçe arttırarak kalitesini arttırarak hizmet vermeye devam edeceğiz. Sadece AÇEM değil Gençlik Merkezimiz, Bilim Merkezimiz, Bilgi Evlerimizde de kadın ve gençliğe verdiğimiz önemi çok yukarı seviyede buna devam edeceğiz. En önemli yatırımımız her zaman insana yapılan yatırımdır” şeklinde konuştu.
Dj Safir’in performansı ile doyasıya eğlenen kadınlar programda gerçekleşen çekilişle de Tuzla Kart’a özel sürpriz hediyelerin sahibi oldu. Programa katılan kadınlara Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın çiçek hediyesi verildi.