Tuzlalı Kadınlar, Tuzla Belediyesi’nin Kadınlar Günü Programında Buluştu

z09.03.2019

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında yaptığı konuşmada Tuzla’daki başarıda kadınların gönüllü katılımı ve fikrinin önemine dikkat çekti. Başkan Yazıcı, “İstanbul’un yükünü alan ve en kenarda kalan bir ilçede 950 belediyeden ilk 30’a girebilmek büyük bir başarıdır. Bunu da birlikte başardık” dedi.
Tuzla Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ilk programı Tuzla Belediyesi Nikâh Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenledi. Programa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Torlak ve Tuzlalı kadınlar katıldı. Birbirinden güzel etkinliklerin ve sürpriz hediyelerin yer aldığı programda Tuzlalı kadınlar doyasıya eğlendi. Fuaye alanında Tuzlalı kadınların el emeği ürünleri sergilendi. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nde eğitim alan kursiyer annelerin hazırladığı “Kadın Olmak Zor” isimli komedi skeci izleyenlerden tam puan aldı. Karadeniz yöresi halk oyunları ekibinin folklor gösterisi misafirleri coşturdu. Bengü Türk TV’de Azerbeycan Rüzgârı isimli programın yapımcısı ve sunucusu Seide Ömer’in seslendirdiği şiir, salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Tuzla’da Bir Gün Değil Yılın 365 Günü Sizinleyiz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, kadınlarla yılın her günü iletişim halinde olduklarını, fikirlerini ve düşüncelerini yönetime kattıklarını söyledi. Dr. Fatma Yazıcı,  “Tuzla’da yılın 365 günü kadınlarımızla birlikteyiz. Her alanda kadınlarımızla dirsek temasındayız ve onların fikirlerini, düşüncelerini şehre ve yönetime yansıtmaya çalışıyoruz. Belki de Tuzla’nın bu kadar parlayan bir yıldız haline dönüşmesinde kadınların fikirlerinin yönetime yansımasının çok büyük payı olduğunu düşünüyorum. Kadınlar adına değerli belediye başkanımıza bizlerin fikirlerini önemsediği, yolunu açtığı, bütün projelerimize destek verdiği için çok teşekkür ediyorum. Eğer kadınlara yol verilirse, eğer kadınların yolu açılırsa kadınlar çok güçlü ve başarılı işler yapabilir, yapıyorlar da. Kadının elinin değdiği her yer çok daha güzel çok daha nezaketli ve ince oluyor. Her fikirden, her düşünceden kadınla birlikte yol almaktan çok mutluyuz. Hepinize çok teşekkür ediyor, kadınlar gününüzü kutluyorum.” dedi.

Birlikte Başardık
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da konuşmasında kadının toplumdaki öneminden bahsederek kadın elinin değdiği her projenin daha güzel olduğunu belirtti. Başkan Yazıcı, “Bugüne kadar ne yaptıysak, gönüllülük ruhuna çok büyük estetik katan ve çalışmalarımızı daima en iyi noktaya götüren hanımefendiler oldular. Ben Tuzlamızın İstanbul’dan sayılmadığı dönemi de hatırlıyorum. Şimdi artık İstanbul’da Tuzla artık daha farklı bir noktaya geldi. İnşallah İstanbul’dan sayılır mı sayılmaz mı lafını kaldırdık. İstanbul’un yükünü alan ve en kenarda kalan bir ilçede 950 belediyeden ilk 30’a girebilmek büyük bir başarıdır. Bunu da birlikte başardık. Gönüllülük ruhu olmadan hiçbir iş başarılamadığı gibi gönüllülerin içerisinde gönüllü hanımların olmadığı hiçbir işi başarmak mümkün değil. Biz pozitif ayrımcılıkla kadınlarımıza daha çok yer vermek, daha çok birlikte olabilmek, toplumda daha çok etkin olabilmelerini ümit ediyoruz. Biz bu realiteyi görmüş durumdayız. Kadınlarımızın karşısında eğiliyor, hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyor, birlikte daha güzel günlerde buluşmak dileğiyle sizlere saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
Programda yapılan çekilişle Tuzla Kart ile anlaşmalı kurumlardan sürpriz hediyeler Tuzlalı kadınlara armağan edildi. Çekilişi Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı ile Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Derya Bacacı birlikte gerçekleştirdi. Çekilişle kadınlara sürpriz hediyeler verildi.

Başkan Yazıcı, Kadınların Gününü Çiçeklerle Kutladı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı bütün kadınları temsilen eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Derya Bacacı, Tuzla Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Torlak, Sanatçı Seide Ömer ve Hamdiye Erol’a bir buket çiçekle teşekkür etti. Programa katılan tüm kadınlara hint kınası ve gül hediye edildi. Programın kapanışını Sanatçı Hamdiye Erol birbirinden güzel şarkılarıyla gerçekleştirdi. Konserde doyasıya eğlenen kadınlar kendilerine bu imkânı sağlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.