Tuzla’da 3 Kuşak Nesiller Yarıştı

z28.03.2019

Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi, Yaşlılara Saygı Haftası’nda 3. Geleneksel Nesiller Yarışıyor programını düzenledi.
Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezleri’nde Yaşlılara Saygı Haftası sebebiyle değerlerimize saygı kapsamında köşeler oluşturuldu, etkinlikler yapıldı ve masal saatleri düzenlendi. Tuzla Belediyesi Şifa Kültür Merkezi’nde düzenlenen 3. Geleneksel Nesiller Yarışıyor yarışması, Tuzla Belediyesi Şifa ve Emlak Konut Anne Çocuk Eğitim Merkezi bağlama kursunda eğitim alan kursiyer annelerin türkü dinletisi ile başladı. Türk kültürünün izlerini taşıyan birbirinden güzel türkülerin seslendirildiği müzik dinletisi, misafirlerden büyük beğeni aldı.
Müzik dinletisinin ardından anneanne/babaanne, kız/gelin ve torun olmak üzere 3 kuşaktan oluşan 5 yarışmacı resim boyama, balon patlatma ve mendil yarışmalarında kıyasıya mücadele etti. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi Yayla Şubesi’nde eğitim alan miniklerin sergilediği “Ah Dede Vah Dede” isimli müzikli dans gösterisi ve “Küçücük Ahşap Ev” isimli şiir dinletisi renkli anların ortaya çıkmasına sebep oldu.
Tuzla Belediyesi 3. Geleneksel Nesiller Yarışıyor programında birinciliği Hatun Göbeş, Halime Eylen ve Merve Eylen kazandı. Neriman Kadıoğlu, Gülüzar Gündoğdu ve Miray Gündoğdu’dan kurulu takım 2., Sakine İzci, Nihal Kurt ve Elif Kurt’un birlikte mücadele ettiği takım ise 3. oldu. Yarışmada dereceye giren yarışmacılara hediyeleri Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Derya Bacacı tarafından verildi.
Programa katılan yarışmacılar, 3 kuşağın aile birliğini yarışmada da sergilemesine imkan sağlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.