Tuzlalı Kadınlar Üretime Katılıyor, El Sanatlarını Yaşatıyor

z09.04.2019

Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi ve Tuzla Halk Eğitimi Merkezi’nin kadın kursiyerleri, el emeği sergisi düzenledi. Unutulmaya yüz tutan sanatların el emeği göz nuru ürünlerle yaşatıldığı sergiye, Tuzlalı kadınlar yoğun ilgi gösterdi.
Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi ve Tuzla Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle El Emeği Sergisi düzenlendi. Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde düzenlenen serginin açılışına Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla İlçe Sağlık Müdürü Ahmet Karakaş, Tuzla Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Metin Çangır, Tuzla İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Soner Can, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nde el sanatları, dikiş, cam sanatları, iğne oyası ve takı tasarım gibi kurslarda eğitim alan kursiyer annelerin el emeği ürünlerinin yer aldığı sergiye Tuzlalılar yoğun ilgi gösterdi. Konuklar, Tokat yöresine ait ahşap baskı tekniğini deneyimledi.

Tuzlalı Kadınlar Üretime Katılıyor, El Sanatlarını Yaşatıyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada kadın emeğinin önemine vurgu yaptı. Kadınların farklı eğitim birimlerinde aldıkları eğitimle üretime katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Dr. Fatma Yazıcı, “Bu sergideki ürünler çok ince işler, kadınlarımıza yakışan işler. Kadınlarımız artık evde durmuyor. Unutulmaması gereken sanatlarımız ve bunların yaşatılması için İSMEK’te, Halk Eğitim Merkezi’nde ve Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezleri’nde kadınlar üretime katılıyor. Unutulmaya yüz tutan ama bizim kültürümüzde var olan ve var olması gereken el sanatlarımızın yaşatılması için çaba gösteriyoruz. Öğrenmenin yaşı yok. Öğrenmek için her zaman fırsat kollamak gerekiyor. Bu açıdan da ben Tuzla’daki kadınlarımızı tebrik ediyorum. Birçok alanda eğitim alıyorlar. Anne Çocuk Eğitim Merkezlerimizde annelerimiz küçük yavrularıyla eğitim alıyorlar. Sergide eserleri bulunan kadınları tebrik ediyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Amacımız Üretmek ve Ürettiklerimizi Paylaşmak
Sergideki eserleri beğenen Tuzla Kaymakamı Ali Akça, kadınların üretime katılmasını sağlayan kurumlara teşekkür etti. Kaymakam Akça, “Belediyemiz ve Halk Eğitimi Merkezimiz ortaklaşa çalışmalar yürütmüş, kadınlar güzel eserler üretmiş. Bir toplum üretmeyi ve ürettiklerini paylaşmayı önemserse o toplum kendi içerisinde bir denge bulur. Amacımız da budur zaten, üretmek, üretmek, üretmek ve ürettiklerimizi paylaşmak. Halk Eğitimi Merkezi Türkiye’nin her yerinde çok güzel faaliyetlere imza atıyor. Ben kaymakamlık yaptığım her yerde ve kaymakamlık yaptığım sürelerde Halk Eğitimi Merkezi’nin faaliyetlerini hep önemsemişimdir. Özellikle hanımefendiler Halk Eğitimi Merkezi’nin kursiyerleri olarak çok güzel bilgiler ediniyor. Bir iğnenin deliğinden ipliği geçirmeyi bilenler, o iğnenin deliğinden ipliği geçirmeyenlere göre bir adım öndedir. Sizler burada bir şeyler öğrendiniz bilginizi daha üst seviyeye çıkardınız. Ve öğrendiklerinizle güzel eserler meydana getirdiniz. Bu güzelliğin ortaya çıkmasında gayret eden Tuzla Halk Eğitimi Merkezi’ne, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Tuzla Belediyesi’ne teşekkürlerimi bildiriyorum” şeklinde konuştu.  
El emeği sergisi, 12 Nisan 2019 Cuma gününe kadar Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde açık olacak.