Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nde “Gebelik Bilgilendirme Sınıfı” Düzenleniyor

z22.04.2019

Tuzla Belediyesi ve Tuzla İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nde ücretsiz “Gebelik Bilgilendirme Sınıfı” kuruldu. 3 hafta süren ve herkese açık olan eğitim programında sağlıklı ve bilinçli annelerin yetişmesi amaçlanıyor.
Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi Emlak Konut Şubesi’nde düzenlenen sınıfta eğitimleri Tuzla İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. Melodi Dinçel ve Hemşire Dilek Baykal veriyor. 3 haftalık program şeklinde düzenlenen gebe bilgilendirme sınıfı eğitim programı; tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmaları, bilinçli doğum yapmaları için anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlıyor.
Gebe Bilgilendirme Sınıfı eğitim programının birinci haftasında menstrual döngü, kadın üreme sistemi, gebelik öncesi ve gebelik sırasında beslenme, gebelikte egzersiz ve gebelikte tehlike işaretleri anlatılıyor. İkinci haftanın eğitim programında gebe izlemleri, doğum süreci, doğum sonrası anne psikolojisi, son haftada ise lohusalık dönemi ve yenidoğan bakımı ayrıntılı olarak ele alınacak.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, eğitim programının tüm anneler ve anne adaylarına açık olduğunu belirterek “Sağlıklı ve bilinçli annelerin yetişmesi için Tuzla İlçe Sağlık Müdürlüğü ile birlikte Gebelik Bilgilendirme Sınıfı kurduk. Ücretsiz eğitim programımıza tüm anneler ve anne adaylarını bekliyoruz” dedi.