Müdürlük Haberleri

Müdürlük Haberleri

Gönül Elleri Çarşısı, Toplumun Her Kesimine Kucak Açmaya Devam Ediyor

z04.03.2016

Siyasi partiler, il dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının kadın yöneticilerini ağırlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, “Hep birlikte olursak daha büyük bir güç oluşturup Tuzla’ya daha faydalı olabileceğimizi düşünüyoruz” mesajı verdi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Gönül Elleri Çarşısı tanıtım toplantısında siyasi parti temsilcileri, il dernekleri kadın kolları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ağırladı.  Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, MHP Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilek Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yönetim Kurulu Üyeleri, il dernekleri kadın kolları ile sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve yöneticileri katıldı.

Dr. Fatma Yazıcı’dan ‘Tek Kanatlı Kuş Uçamaz’ Örneği
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın 7 yıllık faaliyet ve projelerinin tanıtımını içeren slayt gösteriminin ardından Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı söz aldı. Toplantıya katılan kadınların yaklaşmakta olan Kadınlar Günü’nü kutlayan Dr. Fatma Yazıcı, toplantının amacını ‘İhtiyaç sahibine tarafsız bir şekilde yardımı ulaştırmak için her fikirden, her düşünceden, her inançtan kadın ile birlikte çalışabilirsek ancak bunu başarabiliriz diye düşündük.’ ifadesiyle açıkladı.
Birlikte hareket düşüncesine ‘Tek kanatlı kuş uçamaz’ örneğini sunan ve ‘Tuzla Belediyesi hepimizin belediyesi’ vurgusunda bulunan Dr. Fatma Yazıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı; daha çok kadınlardan oluşan bir gönüllü faaliyet  ve  Tuzla’nın her mahallesinde var olan gönüllüleriyle yürüttüğümüz bir iyilik hareketi. Hiç bir ayrım gözetmeksizin gerçek ihtiyaç sahibine yardımın gitmesi, bu hizmetin en önemli konusunu oluşturuyor. ‘O bizden değil’, ‘O bizim gibi düşünmüyor’ diye kimsenin dışlanmasını istemiyoruz ve bu nedenle her fikirden gönüllü kadınlarla birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Tuzla Belediyesi, hepimizin belediyesi. ihtiyaç sahibi insanlarda hepimizin ihtiyaç sahibi yakın komşularımız, akrabalarımız belki. Dolasıyla bizde Tuzla’da yaşıyorsak bunu hep birlikte yapabiliriz. Bu bakımdan sizin gibi toplumun arasında olan ve toplumun her kesimi ile irtibat halinde olan güçlü kadınlar ile birlikte irtibat halinde olma arzusundayız. Bu, bizim gücümüze güç katar. Sizler her zaman halkın içindesiniz. Her zaman onların nabzını yokluyorsunuz. Bazen bizim göremediğimizi siz görebilirsiniz. Bizden haberdar olmayan ya da her ne düşünceyle olursa olsun gelmeye çekinen insanlara ulaşmak istiyoruz. Biz Gönül Elleri Çarşısı’nda her fikirden kadınla çalışıyoruz. Bunun mutluluğunu her zaman duyuyorum ve söylüyorum. Tek kanatlı bir kuşun uçamayacağını düşünüyorum.  Bu bakımdan hep birlikte olursak daha büyük bir güç olup Tuzla’ya daha faydalı olabileceğimizi düşünüyoruz”Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kadınlara ‘Gönüllü katılım’, ‘Gönül Elleri Çarşısı ile irtibatı sağlamak üzere yönetimlerinden temsilci seçimi’ ve ‘Bilgi paylaşımı’ seçeneklerini de sundu.

Kaya: Hakkımıza ve Payımıza Düşende Görev Almaya Razıyız.
Dr. Fatma Yazıcı’nın önerisine ilk destek MHP Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Dilek Kaya’dan geldi. Kaya, “Gönül Elleri Çarşısı’nı internette incelemiştim. Tuzla’da 2 yıldır ikamet etmekteyim. Yapılan çalışmalar çok hoşuma gitti. Yönetimimiz olarak hakkımıza ve payımıza düşende görev almaya razıyız. Özellikle beni etkileyen ve duygulandıran Yetimler Komisyonu. Elimizden gelen yardımı yapmaya çalışacağız” dedi.

Bacacı: Bizi Tanıdıkça Bizden Daha Fazla Gönüllü Olacaksınız
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın Kadın Kent Gönüllüleri arasında yer alan AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı da konuşmasında “Kadının olduğu yerde merhamet, düzen ve Gönül Elleri Çarşısı’nda olduğu gibi yapılan işler doğrultusunda başarının olduğunu görüyoruz. Farklı görüşteki kadınlarla, aramıza alabileceğimiz bütün kesimlerle beraber çok daha güzel işler başarabileceğimizi düşünüyorum. Bizi tanıdıkça bizden daha fazla gönüllü olacaksınız” ifadesini kullandı.
Toplantı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı El Sanatları Komisyonu tarafından hazırlanan el emeği ürünlerin katılımcılara Kadınlar Günü özel hediyesi olarak verilmesiyle sona erdi.