Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi, Sivil Savunma Tatbikatı Düzenledi

z01.03.2019

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın “Eğitim Kenti Tuzla” vizyonu ile hizmete kazandırdığı Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi, kursiyerlerini bilinçlendiren eğitim ve etkinliklerine devam ediyor.
Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi anne ve çocuk kursiyerleri, Sivil Savunma Haftası nedeniyle düzenlenen programlarda teorik ve uygulamalı çalışmalarla interaktif bir eğitime tabi tutuldu. AFAD koordinasyon görevlileri tarafından verilen eğitimlerde kursiyer annelere ve çocuklara deprem anında neler yapılması gerektiği uygulamalı bir tatbikatla gösterildi. Tatbikat esnasında çalan siren sesi ile beraber anne ve çocuklar önce hayat üçgeni oluşturdu, ardından bulundukları binayı güvenli bir şekilde boşattı.
Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nin kursiyer anne ve çocukları, İBB Aydıntepe İtfaiye İstasyonu’nu ziyaret ederek olası bir yangın anında ne yapılması gerektiği konusunda bilgi aldı. Bilgilendirme eğitimleri sırasında gerçekleşen tatbikatta itfaiyeci kıyafetleri giyen kursiyerler, itfaiye araçlarının nasıl çalıştığını uygulamalı olarak inceleme fırsatına da sahip oldu.
Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nde eğitim alan kursiyer anneler, kendilerine ve çocuklarına olası bir afet anında neler yapılması gerektiği konusunda verilen eğitimler sebebi ile Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.