Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi, ‘Marifetli Eller’i Yarışmada Buluşturdu

z01.03.2019

Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi, kursiyer annelerin katılımıyla ‘Marifetli Eller’ yarışması düzenledi. Kursiyer anneler tatlı, kurabiye ve pasta çeşitleriyle katıldıkları yarışmada hünerlerini sergiledi.
Tuzla Belediyesi Orhanlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmaya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi kursiyer anne ve çocukları katıldı. Minik kursiyerlerin ‘Ispanaklı Yumurta’ isimli müzikli skeci ile başlayan yarışmada kursiyer anneler tatlı, kurabiye ve pasta yaparak hünerlerini sergiledi. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi Mimar Sinan, Aydınlı, Yayla ve Şifa Mahallesi şubelerinden 16 annenin katıldığı yarışmanın jürisinde Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Selami Gülırmak yer aldı.

En Büyük Yatırım İnsana Yapılandır
Yarışmaya katılan tüm anneleri tebrik eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, kadınlar, gençler ve çocuklara yönelik projeleri önemsediklerini söyledi. En büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu vurgulayan Dr. FatmaYazıcı, “Bizim yatırımlarımızın en büyüğü insana yapılan yatırımlardır. Çok zor biz zamandayız. Anneyi, çocuğu, gençleri oyalamak, onları yetiştirmek, internet ve televizyonun başından almak gerçekten büyük beceri istiyor. Bizim en büyük yatırımımız kadın, genç ve çocuklara yaptığımız yatırımdır. Bu çıtayı gittikçe yükseltmek, sizler için daha çok şeyler yapabilmek istiyoruz. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nden eğitim alan anneler ve çocuklarına teşekkür ediyorum. Onları eğitim, kültür, sanat, spor ve sosyal faaliyetlerle desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Annenin Bilgisi, Toplumun Geleceğini Oluşturur
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, annelerin aldığı eğitim ve sahip olduğu bilginin toplumun geleceğine yön verdiğini söyledi. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nin de bu amaçla kurulduğunu ve Türkiye’ye model oluşturduğunu belirten Başkan Yazıcı, “Bir çocuğun 6 yaşına kadar en önemli bilgi kaynağı annesidir. Annenin aldığı eğitim ve bilgisi, toplumun geleceğini şekillendiriyor. Annenin vereceği ne ise geleceğin toplumu da o şekilde oluşacak, şekillenecek ve geleceğe kanatlanacak. O nedenle biz annelerin eğitimine çok önem veriyoruz. Anne Çocuk Eğitim Merkezlerimizin hem sayısı hem de bünyesindeki hizmetlerin artması, bugüne kadar geldiği noktanın daha ilerisine gidebilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
Yarışmada dereceye girenlere ve tüm katılımcılara hediye paketlerini Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı ve Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Derya Bacacı verdi. 

Marifetli Eller Yarışması Sonuçları  

1.Emine Yıldırım - Midye Tatlısı
2.Sevim Karagöz - Yaş Pasta
3.Sultan Özışık - Gül Tatlısı
4.Melek Cavlak - Triliçe